αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Volkswagen θα κατασκευάσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο αξίας 20.000 ευρώ

Η Volkswagen θα κατασκευάσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο αξίας 20.000 ευρώ

O Όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μικρό αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη με τιμή 20.000 ευρώ, χωρίς να συνεργαστεί με άλλη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, πήρε αυτή την απόφαση μετά από την διακοπή των συνομιλιών που είχε με τη Renault για την κοινή ανάπτυξη μικρών αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η VW ανακοίνωσε ότι θα βασιστεί σε υψηλό βαθμό στις δυνατότητες της στην Ευρώπη για το αρχικό μοντέλο μηδενικών ρύπων μικρού κόστους, προσπαθώντας να μειώσει τις διαδρομές μεταφοράς των απαραίτητων εξαρτημάτων και τις εκπομπές των ρύπων, αναφέρει το Bloomberg.

Ο επικεφαλής της μάρκας VW, Thomas Schaefer, δήλωσε ότι παρά τη χαμηλή τιμή, τα βασικά μοντέλα θα θέτουν πρότυπα όσον αφορά την τεχνολογία, τη σχεδίαση και την ποιότητα, προσθέτοντας ότι αυτή η προσπάθεια έγινε πιο δύσκολη λόγω του υψηλότερου κόστους της ενέργειας, των πρώτων υλών και της εργασίας.

«Το μέλλον είναι ηλεκτρικό. Προκειμένου η ηλεκτροκίνηση να γίνει ευρέως διαδεδομένη, χρειάζονται ελκυστικά οχήματα, ειδικά στο βασικό τμήμα της αγοράς», δήλωσε ο Schaefer.

«Πρόκειται για βασική ηλεκτρική κινητικότητα από την Ευρώπη για την Ευρώπη», δήλωσε ο CEO του VW Group, Oliver Blume. «Με αυτόν τον τρόπο, συνδυάζουμε μια σαφή δέσμευση για την Ευρώπη ως βιομηχανική τοποθεσία, μια ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική και, τελικά, ενεργούμε προς το συμφέρον των ευρωπαίων καταναλωτών μας».

Στο αρχικό της πρόγραμμα για την κατασκευή πιο προσιτών EV, η VW αναπτύσσει αυτό που αποκαλεί “Electric Urban Car Family” που θα είναι ενα αυτοκινητο παρόμοιο σε μέγεθος με το VW Polo.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρίες με τιμή κάτω των 25.000 ευρώ στο τέλος του 2025. Σχεδιάζει δύο νέα ηλεκτρικά χάτσμπακ, ένα από τη VW που ονομάζεται ID2 και ένα από την Cupra, καθώς και δύο μικρά SUV – ένα από τη Skoda και ένα από τη VW. Και τα τέσσερα οχήματα θα κατασκευαστούν στην Ισπανία.

Το φθηνότερο BEV της VW που πωλείται αυτή τη στιγμή είναι το συμπαγές ID3, το οποίο ξεκινά από περίπου 40.000 ευρώ.

«Με το πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνητη βασική κινητικότητα με κόστος 20.000 ευρώ, ο Όμιλος Volkswagen κάνει τώρα το επόμενο, συνεπές βήμα», δήλωσε η VW.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 3 =