αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Volkswagen ετοιμάζει νέο φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τιμή κάτω από 25.000 ευρώ

Η Volkswagen ετοιμάζει νέο φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τιμή κάτω από 25.000 ευρώ

Η Volkswagen δείχνει αποφασισμένη να κάνει ένα άνοιγμα σε μεγαλύτερο κοινό, λανσάροντας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις διαστάσεις του Polo που θα προσφέρεται σε τιμή κάτω των 25.000 ευρώ. Με τις σχετικές επιδοτήσεις να πάνε το κόστος αγορά ακόμα πιο κάτω.

Πρόκειται για το VW ID.2 που θα λανσαριστεί στα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας και έχει ως προπομπό το πρωτότυπο προσθιοκίνητο VW ID.2all. Το τελευταίο αποκαλύφθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν και ξεχώρισε για τις σύγχρονες τεχνολογίες του, τη φουτουριστική του εμφάνιση

Το VW ID.2, ωστόσο, θα συγκεντρώνει ακόμα περισσότερα «όπλα» στη φαρέτρα του στην «καυτή» εκδοχή του, που θα εκκινήσει την εμπορική της πορεία λίγο αργότερα. Όπως αποκάλυψε ο Kai Grünitz, μέλος του Δ.Σ. στο Τμήμα Τεχνικής Εξέλιξης της VW, η εταιρεία ήδη εργάζεται πάνω στο συγκεκριμένο hot hatch με τους μηδενικές ρύπους.

ID. 2 | newmoney

Μιλώντας σε ξένο ειδησεογραφικό Μέσο, ο Grünitz δεν προχώρησε σε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το «καυτό» ID.2, αλλά επιβεβαίωσε ότι αυτό θα φέρει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, προσθέτοντας ότι ήδη έχει στο μυαλό του έναν αριθμό σχετικά με την ιπποδύναμη του hot hatch, τον οποίο θα αποκαλύψει σε μελλοντικό χρόνο.

To concept έχει ένα ηλεκτροκινητήρα 226 ίππων που όπως είπαμε κινεί τους εμπρός τροχούς και εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 7,0 δεύτερα. Την ίδια στιγμή η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ ώρα, ενώ η αυτονομία θα φτάνει θεωρητικά μέχρι και τα 450 χιλιόμετρα.

Η έκδοση παραγωγής θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB Entry και είναι ένα από τα δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει η Volkswagen μέχρι το 2026.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 4 =