αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Vodafone προχωρά σε 11.000 απολύσεις- «Δεν αφορούν την Ελλάδα» λένε στελέχη της εταιρίας

Η Vodafone προχωρά σε 11.000 απολύσεις- «Δεν αφορούν την Ελλάδα» λένε στελέχη της εταιρίας

«Οι απολύσεις που ανακοίνωσε ο όμιλος Vodafone δεν αφορούν την Ελλάδα, όπου η εταιρεία συνεχίζει να παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα» δηλώνουν πηγές της Vodafone Ελλάδας κληθείσες να σχολιάσουν τις δηλώσεις της επικεφαλής της Vodafone, Margherita Della Valle, ότι θα περικόψει 11.000 θέσεις εργασίας σε τρία χρόνια για να απλοποιήσει τον όμιλο τηλεπικοινωνιών.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές επικαλούνται και σχετικό απόσπασμα από τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, όπου γίνεται ειδική μνεία για τις καλές επιδόσεις στην ελληνική αγορά.

«Η Ελλάδα καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις και μάλιστα σε πολλούς τομείς αποτελεί φωτεινό παράδειγμα μέσα στον όμιλο. Ενδεικτικά, το τελευταίο τρίμηνο του έτους η Ελλάδα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης εσόδων από υπηρεσίες, της τάξης του 4%. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από υπηρεσίες στην Ελλάδα αυξήθηκαν με όχημα τα υψηλότερα έσοδα από τις υπηρεσίες roaming, την προσθήκη 138.000 πελατών με συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας (το τελευταίο έτος), την θετική ανάπτυξη στους εταιρικούς πελάτες σταθερής τηλεφωνίας, η οποία υποστηρίχτηκε και από τις νίκες του τμήματος Δημοσίου Τομέα στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Και προσθέτουν «Το βασικό μήνυμα που έρχεται από τη νέα CEO του ομίλου και η πρόθεση σε επίπεδο Ομίλου να πραγματοποιηθεί μια νέα αρχή, με φρέσκιες ιδέες και στρατηγικές που θα επιτρέψουν στην εταιρία να επανέλθει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης. Αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι. Αυτή η νέα αρχή εμπεριέχει και την πολύ θετική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η λήψη αποφάσεων και ο καθορισμός των εμπορικών στρατηγικών και προϊόντων να υλοποιείται εκεί που είναι πιο εύλογο, δηλαδή στις ίδιες τις αγορές και όχι κεντρικοποιημένα στον όμιλο. Αυτό εξηγεί και τις αλλαγές και μειώσεις προσωπικού σε επίπεδο ομίλου εφόσον δεν χρειάζονται ομιλικές δομές για αποφάσεις που θα καθορίζονται σε κάθε χώρα. Επίσης, μια νέα αρχή, για κάποιες μεγάλες αγορές, υποδηλώνει την μεταβολή στρατηγικών ή ενοποίηση δομών που έχουν προέλθει από εξαγορές ή συγχωνεύσεις, και αυτό εξηγεί και τις αλλαγές και μειώσεις σε αυτές τις χώρες».

«Είναι απολύτως σαφές πως η Ελλάδα δεν είναι μια από αυτές τις αγορές που θα επηρεαστούν».

Τέλος δηλώνουν πως οι αλλαγές που ανακοίνωσε η Group CEO και δη οι μειώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, σε βάθος τριετίας, δεν αφορούν την Ελλάδα, η οποία όπως είπαμε, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, ενώ σε επίπεδο ανθρώπων προσθέτει διαρκώς νέους εργαζομένους και ειδικότητες σε τομείς αιχμής, όπως είναι τα δίκτυα και το ΙΤ, όπου ήδη προβλέπονται άλλες τουλάχιστον 50 νέες θέσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =