αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Visa ξεκινά να επιτρέπει συναλλαγές με κρυπτονόμισμα

Η Visa ξεκινά να επιτρέπει συναλλαγές με κρυπτονόμισμα

Στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων μπαίνει η Visa. Συγκεκριμένα η Visa η οποία ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει και αυτή τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα στο δίκτυο της.

Η Visa θα χρησιμοποιήσει το κρυπτονόμισμα USD Coin που είναι ένα σταθερό κρυπτονόμισμα (stablecoin) του οποίου η αξία συνδέεται απευθείας με το δολάριο. Η διαδικασία που έχει επιλέξει η εταιρεία σε αυτή την φάση είναι ένα υβριδικό σύστημα πληρωμής. Ο πελάτης θα δημιουργεί ένα ψηφιακό πορτοφόλι και θα λαμβάνει μια κάρτα που θα χρησιμοποιεί για πληρωμές. Ο πελάτης θα χρησιμοποιεί κανονικά την κάρτα του όπως την συμβατική κάρτα Visa αλλά η αξία της συναλλαγής θα μετατρέπεται σε παραδοσιακό νόμισμα και θα αποπληρώνεται από έναν τραπεζικό λογαριασμό συνδεδεμένο με τη Visa.

 «Βλέπουμε μια αυξανόμενη ζήτηση από καταναλωτές παγκοσμίως που θέλουν να έχουν πρόσβαση, να διατηρούν και να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα, και βλέπουμε επίσης ζήτηση από τους πελάτες μας στο να δημιουργούν προϊόντα που παρέχουν αυτήν την πρόσβαση στους καταναλωτές», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος κρυπτονομισμάτων στη Visa, Κάι Σέφιλντ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =