αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Virgin Orbit διακόπτει επ’ αόριστον τις δραστηριότητές της

Η Virgin Orbit διακόπτει επ’ αόριστον τις δραστηριότητές της

Η Virgin Orbit, η εταιρεία εκτόξευσης δορυφόρων που είναι συνδεδεμένη με τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον, σταματά επ’ αόριστον τις δραστηριότητές της, υποκύπτοντας στις αυξανόμενες πιέσεις από τον περιορισμό μετρητών που έχουν παραλύσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις σε πολλούς τομείς.

Η εταιρεία δήλωσε την Πέμπτη ότι περικόπτει 675 θέσεις εργασίας, ή περίπου το 85% του εργατικού δυναμικού της, “για να μειώσει τα έξοδα υπό το φως της αδυναμίας της εταιρείας να εξασφαλίσει ουσιαστική χρηματοδότηση”. Ένας εκπρόσωπος της Virgin Orbit είπε ότι το υπόλοιπο 15% των εργαζομένων θα εργαστεί για την εκκαθάριση της επιχείρησης.

Η κίνηση έρχεται μετά από την αποτυχημένη επιχείρηση εκτόξευσης δορυφόρων της εταιρείας τον Ιανουάριο και την κατάρρευση της τιμής της μετοχής της. Η Virgin Orbit ανέστειλε προσωρινά τις δραστηριότητές της νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ενώ αναζήτησε επιπλέον κεφάλαια. Η εταιρεία – μέρος της αυτοκρατορίας του Μπράνσον που περιλαμβάνει την αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic και την εταιρεία διαστημικών πτήσεων Virgin Galactic – δεν έχει πραγματοποιήσει κέρδη ως δημόσια εταιρεία.

Οι μετοχές της Virgin Orbit υποχώρησαν 45% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, φτάνοντας σε τιμή μόλις τα 19 σεντ έκαστη. Η αξία της μετοχής ξεπέρασε τα 7 δολάρια πριν από ένα χρόνο. Οι χρεώσεις θα ανέλθουν σε περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που αποτελείται κυρίως από 8,8 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση απόλυσης και παροχές εργαζομένων και 6,5 εκατομμύρια δολάρια σε άλλα έξοδα, όπως υπηρεσίες μετατόπισης, ανέφερε η Virgin Orbit.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, η εταιρεία ενέκρινε ένα σχέδιο απολύσεων για κορυφαία στελέχη, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ντάνιελ Χαρτ να λαμβάνει μια πληρωμή διπλάσια της βασικής του αποζημίωσης, μια πληρωμή σε μετρητά ίση με το αναλογικό ετήσιο μπόνους στόχου, καθώς και ένα ποσό ως εξαμηνιαία ασφαλιστική κάλυψη υγείας.

Η εταιρεία με έδρα το Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια είναι μία από τις πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις που σχετίζονται με το διάστημα, οι οποίες έχουν δει τις μετοχές τους να πέφτουν καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν τα μη δοκιμασμένα επιχειρηματικά μοντέλα και τις δραστηριότητες που χάνουν χρήματα. Η Astra Space ανέφερε την Πέμπτη ότι τα μετρητά και τα ισοδύναμά της μειώθηκαν κατά 32% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και η Rocket Lab USA δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει ότι η τριμηνιαία της ζημια θα είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από ό,τι είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές.

Η Virgin Orbit εξακολουθεί να ψάχνει να πουλήσει το σύνολο ή μέρος της επιχείρησής της, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα. Σε αυτές τις συζητήσεις για μια πιθανή συναλλαγή δεν περιλαμβάνεται ο Μάθιου Μπράουν, ένας ελάχιστα γνωστός επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα το Τέξας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ενδιαφέρεται για μια συμφωνία νωρίτερα αυτό το μήνα, είπε το άτομο, που ζήτησε να μην κατονομαστεί αποκαλύπτοντας ιδιωτικές συνομιλίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 7 =