αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ TripAdvisor απολύει το 25% των εργαζομένων της- Το ανακοίνωσε ο CEO

Η TripAdvisor απολύει το 25% των εργαζομένων της- Το ανακοίνωσε ο CEO

«Λαβωμένη» από τον κορονοιό βγαίνει η TripAdvisor. Κάτι που φυσικά επηρεάζει άμεσα τους εργαζομένους της εταιρίας. Όπως ανακοίνωσε ο CEΟ Stephen Kaufer μέσω blog post του, η TripAdvisor θα απολύσει περισσότερους από 900 υπαλλήλους της. Ένας αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 25% του προσωπικού της.

Στο μήνυμα του, ο Stephen Kaufer σημειώνει ότι αυτή ήταν μια δύσκολη απόφαση. Αλλά ως εταιρία «έπρεπε να επιδιώξουμε σημαντική εξοικονόμηση κόστους που θα βοηθήσει την Tripadvisor να φτάσει στην άλλη πλευρά της πανδημίας COVID-19» εξηγεί. «Μερικές φορές, η πιο γενναία προσπάθεια δεν αρκεί για την αντιμετώπιση εξωτερικών συνθηκών και, ως δημόσια εταιρεία, είναι δική μας ευθύνη να προσαρμοζόμαστε και να εξελισσόμαστε στο περιβάλλον που μας περιβάλλει» λέει ο ίδιος.

Η TripAdvisor θα προχωρήσει, επίσης, και σε κάποιες περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων που θα συνεχίσουν να έχουν τη θέση τους στην εταιρεία. Αυτό το μέτρο θα είναι προσωρινό. Επιπλέον, οι υπάλληλοι θα έχουν «μειωμένο πρόγραμμα για τους καλοκαιρινούς μήνες».

Με την επιδείνωση της κρίσης, η εταιρεία έλαβε και κάποια άλλα μέτρα εξοικονόμησης κόστους. Προχώρησε σε μείωση διάφορων δαπανών, περικοπές «μη απαραίτητων» σχέσεων με τους πωλητές και πάγωμα προσλήψεων. Δυστυχώς, αυτά τα μέτρα δεν ήταν αρκετά, ώστε να αποφευχθούν πιο δραστικά βήματα, όπως οι απολύσεις υπαλλήλων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 10 =