αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Toshiba αποχωρεί από την αγορά των υπολογιστών

Η Toshiba αποχωρεί από την αγορά των υπολογιστών

Αν και για χρόνια παρέμενε ένας από τους κυριότερους ανταγωνιστές στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η Toshiba ανακοίνωσε και επίσημα πως αποχωρεί από την αγορά. Οι τελευταίες μετοχές που είχε στον κλάδο πουλήθηκαν στην Sharp, η οποία θα συνεχίσει το brand Dynabook, ως πλέον η μόνη ιδιοκτήτρια.

Η Toshiba ήταν εδώ και αρκετές δεκαετίες στον κλάδο, κυκλοφορώντας το πρώτο laptop μαζικής παραγωγής της, με το όνομα Toshiba T1100, το 1985. Τον Ιούνιο του 2018 η Toshiba παραιτήθηκε από το 80% των θυγατρικών μετοχών της του τμημάτων των PC, τις οποίες απέκτησε η Sharp. Το brand της Toshiba συνέχισε να υφίσταται, με τις νέες σειρές laptop με την ονομασία Dynabook να είναι η νέα αρχή της συνεργασίας των δύο εταιρειών. Πλέον όμως, η Sharp θα κατέχει το 100% του τμήματος και θα μετονομάσει την Toshiba Client Solutions Co., Ltd σε σκέτο Dynaboοκ.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη μεταβίβαση αλλά και τα νέα βήματα της Sharp αναμένονται μέσα στην εβδομάδα, όταν και θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Επίσης, περιμένουμε να δούμε και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Sharp ως πλέον η μοναδική κάτοχος του brand Dynabook.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − three =