αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων από ιαπωνική κοινοπραξία

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων από ιαπωνική κοινοπραξία

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από ιαπωνική κοινοπραξία, ανέφερε η εφημερίδα Nikkei, καθώς ο εμβληματικός όμιλος πλησιάζει ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος ενός προβληματικού κεφαλαίου στην ιστορία του που ξεπερνά τα 140 χρόνια.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας με έδρα το Τόκιο ενέκρινε την Πέμπτη μια προσφορά περίπου 2 τρισεκατομμυρίων γιεν (15,3 δισεκατομμύρια δολάρια) από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners, ανέφεραν οι πληροφορίες.

Η κίνηση θα μπορούσε να ρίξει την αυλαία των πολυετών αναταράξεων στην φημισμένη ιαπωνική εταιρεία μετά από μια σειρά σκανδάλων που την έφεραν σε δύσκολη θέση και την έθεσαν στο δρόμο προς την πώληση. Η διοίκηση της Toshiba, η ιαπωνική κυβέρνηση και το ασυνήθιστα μεγάλο ποσοστό ξένων μετόχων της εταιρείας έχουν διαφωνία σχετικά με το μέλλον της εταιρείας, με ακτιβιστές επενδυτές να επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις, ενώ το κράτος έθεσε προτεραιότητα να κρατά ευαίσθητες τεχνολογίες και επιχειρήσεις μακριά από ξένα χέρια.

Μια λίστα με εξέχοντες ακτιβιστές επενδυτές είδε μια ευκαιρία και ανέλαβε μερίδια στην Toshiba, φέρνοντας στο προσκήνιο την κατάσταση και βοηθώντας να μετατραπεί η υπόθεση σε δοκιμαστική περίπτωση για την ιαπωνική εταιρική διακυβέρνηση. Μεταξύ αυτών είναι οι Elliott Management του δισεκατομμυριούχου Paul Singer, η Oasis Management του Seth Fischer και τα fund Effissimo Capital Management και 3D Investment Partners με έδρα τη Σιγκαπούρη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + eleven =