αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Tesla σταματά να δέχεται συναλλαγές με Bitcoin. Και έριξε την τιμή του κρυπτονομίσματος

Η Tesla σταματά να δέχεται συναλλαγές με Bitcoin. Και έριξε την τιμή του κρυπτονομίσματος

Πριν λίγο καιρό η Tesla ανακοίνωσε πως θα δέχεται Bitcoins ως πληρωμή για τα ηλεκτρικά μοντέλα της, δίνοντας μία ακόμα ώθηση στο να θεωρηθούν τα κρυπτονομίσματα ως mainstream. Τώρα όμως η Tesla αποσύρει την απόφασή της και σταματά τις συναλλαγές με Bitcoin, επικαλούμενη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχει το mining των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με το tweet του Elon Musk, η Tesla ανησυχεί για την αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για το mining και τις συναλλαγές Bitcoin. Ταυτόχρονα θεωρεί πως τα κρυπτονομίσματα είναι καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα και αναζητά άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν λιγότερο από το 1% της αναλογίας ενέργειας ανά συναλλαγή που έχει το Bitcoin.

Η ανακοίνωση της Tesla έριξε μέσα σε 15 λεπτά την τιμή του Bitcoin κάτω από τα $53.000, ενώ βρισκόταν στα $54.800. Ταυτόχρονα, η αξία του πιο φιλικού περιβαλλοντικά Ethereum, αυξήθηκε κατά $200 μέσα σε μία ώρα.

Να θυμίσουμε πως μία έρευνα το Φεβρουάριο έδειξε πως το Bitcoin mining καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από την Αργεντινή, με πάνω από 120Twh το χρόνο.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =