αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Tesla κατηγορείται για ψευδή διαφήμιση σχετικά με τη λειτουργία “autopilot”

Η Tesla κατηγορείται για ψευδή διαφήμιση σχετικά με τη λειτουργία “autopilot”

Η Tesla κατηγορήθηκε από ρυθμιστική αρχή της Καλιφόρνια ότι προέβη σε ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τις λειτουργίες “Autopilot” και “Full Self-Driving” των οχημάτων της, οδηγώντας τους πελάτες να πιστεύουν ότι είναι πιο προηγμένες από ό,τι στην πραγματικότητα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνια (DMV) δήλωσε ότι η εταιρεία παραβίασε το νόμο όταν “διέδωσε δηλώσεις που είναι αναληθείς ή παραπλανητικές”. Οι καταγγελίες, οι οποίες έγιναν με επιστολές προς το πολιτειακό Γραφείο Διοικητικών Ακροάσεων στις 28 Ιουλίου, δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε δημοσίευμα των Los Angeles Times την Παρασκευή. Η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο αυτόματος πιλότος και η υπόσχεση για πλήρως αυτοκινούμενα οχήματα αποτελούν μεγάλο μέρος της υψηλής αποτίμησης της εταιρείας με έδρα το Όστιν του Τέξας. Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις δυνατότητες αυτών των χαρακτηριστικών. Η National Highway Traffic Safety Administration, ή NHTSA, διερευνά διάφορα ατυχήματα της Tesla στα οποία εμπλέκεται το σύστημα Autopilot, συμπεριλαμβανομένων εκείνων όπου τα αυτοκίνητα της Tesla έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα οχήματα πρώτης ανάγκης.

Η DMV ζητά από την εταιρεία να παρέχει ακριβέστερους όρους και καλύτερες περιγραφές για την ενημέρωση των πελατών. Εάν επικρατήσει σε μια ακρόαση κατά της Tesla και η αυτοκινητοβιομηχανία δεν συμμορφωθεί με τους όρους, η υπηρεσία μπορεί να καταθέσει εκ νέου την καταγγελία της και να ζητήσει αυστηρότερες κυρώσεις, σύμφωνα με εκπρόσωπο της DMV.

Η Tesla έχει προθεσμία 15 ημερών για να απαντήσει στην DMV εάν επιθυμεί να αμφισβητήσει ή να υπερασπιστεί τις κατηγορίες. Οι πρόσφατες καταγγελίες του DMV της Καλιφόρνια είναι ξεχωριστές από τη συνεχιζόμενη εξέταση του οργανισμού σχετικά με τον προβλεπόμενο σχεδιασμό και τις τεχνολογικές δυνατότητες των οχημάτων της Tesla.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι σημαντικός εργοδότης στην Καλιφόρνια, με περισσότερους από 45.000 εργαζόμενους. Το εργοστάσιό της κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια, παράγει τα Model S, X, 3 και Y.

Τον Ιούλιο του 2016 ο Musk παρουσίασε το “Master Plan, Part Deux” και δήλωσε ότι “όλα τα οχήματα Tesla θα διαθέτουν το απαραίτητο υλικό για να είναι πλήρως αυτοκινούμενα”. Στη συνέλευση των μετόχων της Tesla την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk δήλωσε ότι το FSD Beta, μια έκδοση λογισμικού που έχει κυκλοφορήσει σε περισσότερους από 100.000 πελάτες της Tesla, συνεχίζει να συγκεντρώνει εκατομμύρια χιλιόμετρα.

“Είμαστε τώρα σε πάνω από 64 εκατ. χιλιόμετρα”, δήλωσε ο Musk. “Και εξακολουθούμε να παρακολουθούμε σε μεγάλο βαθμό την ευρεία ανάπτυξη του FSD Beta φέτος στη Βόρεια Αμερική”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 14 =