αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Tesla είναι ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή εργοστασίου- γίγας στη Γερμανία

Η Tesla είναι ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή εργοστασίου- γίγας στη Γερμανία

Ένα βήμα πιο κοντά στο «όνειρο» να κατασκευάζει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον χρόνο στο εργοστάσιό της στη Γερμανία βρίσκεται η Tesla.

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Περιβάλλοντος του Βρανδεμβούργου ενέκρινε τα νέα -ομολουμένως πιο «μαζεμένα»- σχέδια επέκτασης της Tesla για το λεγόμενο giga εργοστάσιο στο κρατίδιο. Τα σχέδια αυτά ανοίγουν τον δρόμο στην εταιρεία του Elon Musk να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο διπλασιασμού της ετήσιας παραγωγής στην Ευρώπη.

Η έγκριση δόθηκε έπειτα από σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο επανειλημμένων διαμαρτυριών, περίπου 800 κάτοικοι προσπάθησαν να εισβάλλουν στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται περίπου μία ώρα έξω από το Βερολίνο. Οι διαμαρτυρίες είχαν ξεκινήσει πολύ πριν την ανέγερση της πρώτης μονάδας και γίνονταν για περιβαλλοντικούς λόγους.

Για τα αρχικά επεκτατικά σχέδια χρειαζόταν αποψίλωση τουλάχιστον 1.000 στρεμμάτων σε μία περιοχή, η οποία θεωρείται από πολλούς ο «πράσινος πνεύμονας» του Βερολίνου. Τα αναθεωρημένα σχέδια δεν προβλέπουν πια καθόλου κόψιμο δέντρων.

Πάντως, η Tesla έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παραβίαση των περιβαλλοντικών κανονισμών: Το 2023, το ίδιο giga εργοστάσιο της εταιρείας κατηγορήθηκε για διαρροή 15.000 λίτρων μπογιάς, 30 τόνων αλουμινίου και 150 λίτρων ντίζελ στο περιβάλλον γύρω από την κατασκευαστική μονάδα, η οποία οδήγησε σε μόλυνση των υδάτων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 2 =