αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Tesla αποφασίζει: Ποιες περιοχές «κοιτά» για να φτιάξει το πρώτο Ευρωπαϊκό εργοστάσιο της

Η Tesla αποφασίζει: Ποιες περιοχές «κοιτά» για να φτιάξει το πρώτο Ευρωπαϊκό εργοστάσιο της

H Tesla ψάχνει για νέες τοποθεσίες όπου θα κατασκευάσει το πρώτο της εργοστάσιο στη Γηραιά Ήπειρο, και πλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, η αμερικανική φίρμα επέλεξε τη Γερμανία.

Ήδη η Tesla έχει εξετάσει δύο συγκεκριμένα περιοχές στη Γερμανία, η πρώτη στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και η δεύτερη στην Κάτω Σαξονία, χωρίς προς το παρόν να έχει αποφασίσει σε ποια από τις δύο θα κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο.

Πάντως από τον περασμένο Ιούνιο ο Έλον Μασκ έχει χαρακτηρίσει τη Γερμανία ως την κύρια επιλογή ενδιαφέροντος της εταιρείας στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι ένα εργοστάσιο κοντά στα Γερμανο-Γαλλικά σύνορα ή στα σύνορα με τις χώρες της Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο) θα είχε ιδιαίτερη σημασία για την Tesla.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία συνορεύει με την Ολλανδία και το Βέλγιο, ενώ η Κάτω Σαξονία με την Ολλανδία. Προς το παρόν ωστόσο, η Tesla δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι στις δύο αυτές περιοχές επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της για το νέο εργοστάσιο της Ευρώπης.

Πηγή: newsauto.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + two =