αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Tesla ανακάλεσε σχεδόν 135.000 αυτοκίνητα- Ποιο πρόβλημα εντοπίστηκε

Η Tesla ανακάλεσε σχεδόν 135.000 αυτοκίνητα- Ποιο πρόβλημα εντοπίστηκε

Στην ανάκληση 134.951 αυτοκινήτων Model S και Model X, λόγω προβλημάτων που διαπιστώθηκαν με την οθόνη αφής και τα οποία οδήγησαν στην απώλεια αρκετών λειτουργιών που σχετίζονται με την ασφάλεια των οχημάτων, προχώρησε η Tesla, μετά την πίεση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ.

Τα οχήματα που ανακλήθηκαν είχαν κατασκευαστεί στη μονάδα παραγωγής της Tesla στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια και περιλαμβάνουν μοντέλα του Model S που παράχθησαν μεταξύ 2012 και 2018 και SUV Model X κατασκευής μεταξύ 2016 και 2018.

Η National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) ζήτησε από την Tesla στις 13 Ιανουαρίου να ανακαλέσει 158.716 ηλεκτρικά οχήματά της αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δυσλειτουργίες εγείρουν θέματα ασφάλειας που σχετίζονται με την οθόνη της κεντρικής κονσόλας.

“Η φθορά χρήσης του συστήματος ελέγχου eMMC μπορεί να προκαλέσει την απώλεια της κάμερας οπισθοπορείας, των ρυθμίσεων ελέγχου των λειτουργιών απόψυξης και αντιθάμβωσης, καθώς και των φλας, μειώνοντας την ορατότητα και αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης”, ανέφερε η NHTSA σχετικά με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων Tesla που εμφάνισαν προβλήματα, μιλώντας στο CNBC, ανέφεραν ότι η οθόνη στις μονάδες ελέγχου πολυμέσων (ή MCU) μερικές φορές ήταν κενή, εν μέρει ή ολόκληρη. Τα προβλήματα με την οθόνη αφής δεν επέτρεπαν στους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν τα συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού, απόψυξης και αντιθάμβωσης ή τις κάμερες οπισθοπορείας, καθώς και τη λειτουργία Tesla Autopilot κατά τη στάθμευση και την οδήγηση.

Στο πλαίσιο της ανάκλησης, η Tesla θα προχωρήσει σε αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου eMMC δωρεάν.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =