αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Tesla έχει απολύσει το 14% των εργαζομένων της

Η Tesla έχει απολύσει το 14% των εργαζομένων της

Οι μαζικές απολύσεις προσωπικού της Tesla το 2023 έχουν μειώσει το παγκόσμιο προσωπικό της σε λίγο πάνω από 121.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των προσωρινών υπαλλήλων, σύμφωνα με τα εσωτερικά αρχεία της εταιρείας, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία έχει μειώσει περισσότερο από το 14% του εργατικού δυναμικού της μέχρι στιγμής φέτος.

Ο τελευταίος αριθμός δεν προκύπτει από ακριβή στοιχεία μισθοδοσίας, αλλά από τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στη λίστα διανομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «everybody» της Tesla από τις 17 Ιουνίου, σύμφωνα με το CNBC.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έστειλε ένα email σε «όλους» εκείνη την ημέρα. Έλεγε στους υπαλλήλους ότι «τις επόμενες εβδομάδες, η Tesla θα κάνει μια συνολική αναθεώρηση για να παρέχει χορηγήσεις δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών για εξαιρετικές επιδόσεις». Πρόσθεσε ότι θα χορηγηθούν επίσης δικαιώματα προαίρεσης σε «οποιονδήποτε κάνει κάτι εξαιρετικό για την εταιρεία». Το σχέδιο της Tesla να επαναφέρει τις χορηγήσεις δικαιωμάτων προαίρεσης, αφού προηγουμένως είχε διακόψει τις παραχωρήσεις μετοχών βάσει επιδόσεων, σύμφωνα με το Reuters.

Η ανακοίνωση των απολύσεων της Tesla έγινε τον Απρίλιο, όταν ο Μασκ έστειλε ένα email σε όλη την εταιρεία λέγοντας στους εργαζόμενους ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα μειώσει περισσότερο από το 10% του προσωπικού της. Οι απολύσεις σε εκείνο το σημείο ήταν ήδη σε εξέλιξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 2 =