αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ tech εταιρία που μπήκε στην εξόριξη Bitcoin και είδε την μετοχή της να εκτοξεύεται κατά 7.000%

Η tech εταιρία που μπήκε στην εξόριξη Bitcoin και είδε την μετοχή της να εκτοξεύεται κατά 7.000%

H μετοχή της Jasmine Technology Solution Pcl έχει “εκτοξευτεί” από τότε που ανακοινώθηκε το σχέδιο στα τέλη Ιουλίου, αν και το πρότζεκτ δεν έχει ακόμη αποφέρει σημαντικά κέρδη στην εταιρεία. Από την αρχή του έτους, η άνοδος της μετοχής είναι σχεδόν στο 7.000%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μεταξύ των παγκόσμιων εταιρειών τεχνολογίας με χρηματιστηριακή αξία τουλάχιστον 2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. 

“Η ισχυρή ανταπόκριση των επενδυτών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας”, δήλωσε ο πρόεδρος Soraj Asavaprapha σε συνέντευξή του. “Υπάρχει ανοδική αισιοδοξία απέναντι στη νέα μας κατεύθυνση, παρόλο που αυτή είναι μόνο η αρχή”.

Η Jasmine Technology είναι μόνο μία από τις πολλές ταϊλανδέζικες επιχειρήσεις που δραστηροποιούνται στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η AJ Advance Technology Pcl ανακοίνωσε αυτό το μήνα την επένδυσή της στην εξόρυξη Bitcoin. Η Siam Commercial Bank Pcl και η Kasikornbank Pcl έχουν επίσης αποκτήσει μερίδιο σε startups που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. 

Ο ενθουσιασμός για τα κρυπτονομίσματα, ιδίως μεταξύ των νέων επενδυτών, έχει οδηγήσει τις συναλλαγές στα τοπικά αδειοδοτημένα χρηματιστήρια σε μια σειρά νέων ρεκόρ, προτρέποντας τις ρυθμιστικές αρχές να προτείνουν αυστηρότερους κανόνες.

Η Jasmine Technology έχει εξορύξει μόνο οκτώ Bitcoins από τις 325 μηχανές εξόρυξης που διαθέτει από τότε που ξεκίνησε τις εργασίες της πριν από μερικούς μήνες. Ο Soraj αναμένει ότι το επόμενο έτος θα είναι πολύ πιο δραστήριο, λόγω των σχεδίων να επενδύσει περίπου 98 εκατ. δολάρια σε όσο το δυνατόν περισσότερες νέες 7.000 συσκευές. Τα έσοδα από την επιχείρηση εξόρυξης θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας μέχρι τα τέλη του 2022, σημείωσε. 

“Εξακολουθούμε να έχουμε μικρή εικόνα για τα θεμελιώδη στοιχεία της εταιρείας, τις αποτιμήσεις και τις προβλέψεις εσόδων, επειδή  η εξόρυξη Bitcoin είναι πολύ νέα στην Ταϊλάνδη”, δήλωσε ο Wilasinee Boonmasungsong, αναλυτής της Globlex Securities Co. στην Μπανγκόκ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + fourteen =