αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ startup Omilia προχωρά και σε άλλες απολύσεις- Το καλοκαίρι είχε πάρει χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ

Η startup Omilia προχωρά και σε άλλες απολύσεις- Το καλοκαίρι είχε πάρει χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ

Νέες απολύσεις ετοιμάζει η startup Omilia. Σημειώνεται ότι η ίδια εταιρία είχε προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας πριν λίγο χρονικό διάστημα.

«Η διοίκησης της εταιρείας Omilia επιτίθεται για άλλη μια φορά στα δικαιώματα των εργαζομένων, ανακοινώνοντας νέο πλάνο δεκάδων απολύσεων. Μόλις τον προηγούμενο μήνα και μέσα στις γιορτές είχε προχωρήσει σε απολύσεις με το πρόσχημα της ανάγκης περικοπών και της χαμηλής απόδοσης. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η εκδικητική απόλυση συναδέλφου, μέλους του κλαδικού μας σωματείου. Η εταιρεία αξιοποιεί το καθεστώς τηλεργασίας, γνωρίζοντας ότι έτσι είναι πιο δύσκολο να αντιδράσουν οι συνάδελφοι», σημειώνει σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και πληροφορορική, Radical.

Και συμπληρώνει: «Η startup που διατηρεί γραφεία σε 6 χώρες έλαβε χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων μόλις το περασμένο καλοκαίρι καταρρίπτοντας την όποια επιχειρηματολογία της εργοδοσίας περί οικονομικών προβλημάτων. H Omilia αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη για την αναγνώριση ομιλίας και τεχνολογίας διαλόγου. Με τους εργαζόμενους της όμως ο διάλογος είναι μια ξένη λέξη αυτή τη στιγμή, καθώς δεν προέβη σε καμία διαβούλευση και ενημέρωση πριν την λήψη αυτού του άδικου μέτρου».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται επίσης: «Η εργοδοσία στην Omilia –όπως είδαμε να κάνουν και άλλες εταιρείες του κλάδου– προχωράει σε αναδιαρθρώσεις και περικοπές με σκοπό να εξασφαλίσει τα κέρδη της μέσα στην πανδημία. Είναι σαφές ότι μας θεωρούν αναλώσιμους, ένα «μισθολογικό κόστος», το οποίο προσπαθούν στην πρώτη ευκαιρία να μειώσουν με οποιονδήποτε τρόπο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + twelve =