αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ startup στην οποία επενδύει το Ίδρυμα Ωνάση

Η startup στην οποία επενδύει το Ίδρυμα Ωνάση

Στη startup φυσικών πρωτεϊνών και vegan προϊόντων, Enough, επενδύει το Ίδρυμα Ωνάση.

Σε γύρο χρηματοδότησης σειράς Β, η startup, με έδρα τη Γλασκόβη, αναμένεται να συγκεντρώσει το ποσό των 51 εκατομμυρίων, με ηγέτες την Olympic Investments (επενδυτικός βραχίονας του Ιδρύματος Ωνάση) και τον ολλανδικό όμιλο παραγωγής ζωοτροφών και υδατοκαλλιέργειας Nutreco. Στα ονόματα των υπολοίπων επενδυτών περιλαμβάνονται η AXA Impact Fund-Climate & Biodiversity, η HAL Investments και η Tailored Solutions.

Με τον αυξανόμενο πληθυσμό του κόσμου, η ζήτηση για πρωτεΐνες έχει εκτοξευθεί. Όπως αποκαλύπτει το όνομά της, αυτό που πρεσβεύει η foodtech startup είναι ότι η ακόρεστη κατανάλωση κρέατος, που έχει αντίκτυπο τόσο στο ζωικό βασίλειο, όσο και στο κλίμα, πρέπει να σταματήσει.

Η Enough προσφέρει μια βιώσιμη εναλλακτική στο πρόβλημα, με βλέμμα στην ευημερία του οικοσυστήματος και στο κλίμα. Η βασική καινοτομία του Enough είναι το Abunda, ένα προϊόν μυκοπρωτεΐνης για ανθρώπινη κατανάλωση που ζυμώνεται από μύκητες χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πρώτες ύλες.

Η startup επισημαίνει ότι το Abunda αποτελεί μια πλήρη πηγή πρωτεϊνών, και περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για την ανθρώπινη διατροφή, καθώς και ένα υψηλό επίπεδο διαιτητικών ινών, και το παρέχει σε επιχειρήσεις ως φυσικό υποκατάστατο κρέατος, θαλασσινών και γαλακτοκομικών ειδών.

Γνωστή στην αγορά ως 3F Bio, η startup ιδρύθηκε το 2015 από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde. Εξασφάλισε αρχική χρηματοδότηση από το DCVC της Silicon Valley και άλλους επενδυτές τον Ιούλιο του 2017, και κατάφερε να συγκεντρώσει 8,51 εκατομμύρια δολάρια τον επόμενο χρόνο και επιχορήγηση 20,2 εκατομμυρίων δολαρίων από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της ΕΕ τον Ιούλιο του 2019.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 5 =