αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ startup που προσλαμβάνει ανθρώπους… παίζοντας πινγκ- πονγκ

Η startup που προσλαμβάνει ανθρώπους… παίζοντας πινγκ- πονγκ

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να πραγματοποιεί συνεντεύξεις προσλήψεων, έχει καθιερώσει η startup Taxfyle. Η καινοτόμος επιχείρηση δραστηριοποιείται στο κομμάτι των φορολογικών και συγκεκριμένα «συνδέει» τους πολίτες που χρειάζονται βοήθεια σε αυτό το πεδίο, με τους ειδικούς του κλάδου.

Όσοι αποφασίσουν να πάνε για συνέντευξη στην εν λόγω startup έτσι ώστε να πιάσουν δουλειά, θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι η εταιρία ακολουθεί ένα ιδιαίτερο μοντέλο. Βάζει τους υποψηφίους να… παίζουν πινγκ πονγκ, ενάντια στους ιδρυτές. Και κάπως έτσι γίνεται η συνέντευξη για την πρόσληψη.

Η εταιρία δημιουργήθηκε στον Αύγουστο του 2015 στο Μαϊάμι, από τους Richard Lavina, Michael Mouriz, και William Sahatdjian. «Όταν ιδρύσαμε τη startup, εργαζόμασταν μόνο οι συνιδρυτές για αυτή. Είχαμε όλο αυτόν τον χώρο στα γραφεία μας και έτσι αποφασίσαμε να βάλουμε εκεί ένα τραπέζι πινγκ- πονγκ» εξηγεί στο CNBC ο Richard Lavina. Σημειώνοντας, ότι πλέον το εν λόγω άθλημα είναι μέσα στην κουλτούρα της επιχείρησης.

Είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν με κάποιον νέο υποψήφιο για μια θέση εργασίας εκεί. Οι συνιδρυτές ξεκαθαρίζουν ότι δεν περιμένουν ο υποψήφιος να είναι σούπερ ταλαντούχος στο πινγκ- πονγκ. Ωστόσο, η θέληση για συμμετοχή, είναι κάτι πολύ θετικό όπως εκτιμούν οι ίδιοι. Παράλληλα, σύμφωνα με τους ίδιους, αυτός είναι ένας τρόπος έτσι ώστε να… προσγειώσουν στη γη του υποψηφίους.

Για τους ίδιους, το πινγκ- πονγκ τους βοηθά να καταπολεμούν το άγχος τους, καθημερινά. Ενώ αποκαλύπτουν, ότι πολλές δημιουργικές συζητήσεις έχουν γίνει κατά καιρούς πάνω από το εν λόγω τραπέζι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + twenty =