αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ startup που κάποτε «έφαγε πόρτα» από την H&M και τώρα αξίζει 10,6 δισ. δολάρια

Η startup που κάποτε «έφαγε πόρτα» από την H&M και τώρα αξίζει 10,6 δισ. δολάρια

Κάποτε, κανείς δεν πίστευε στην ιδέα τους. Όμως ο Σεμπάστιαν Σιεμιατκόφσκι και οι συνιδρυτές της Klarna συνέχισαν. Πρόκειται για μια Σουηδική startup την οποία το 2004 είχαν απορρίψει πολλοί μεγάλοι businessmen- μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Η&Μ. Σήμερα η ίδια startup ζει την δική της «εκτόξευση».

Η εταιρία αποτιμάται πλέον στα 10,65 δισ. δολάρια μετά και τη  χρηματοδότηση 650 εκατ. δολαρίων που έλαβε και της οποίας ηγήθηκε η Silver Lake μαζί με την  GIC καθώς και άλλα funds τα οποία διαχερίζεται η BlackRock και η HMI Capital. Οι Merian Chrysalis, TCV, Northzone και Bonnier, απέκτησαν επίσης μετοχές.

Πλέον θεωρείται η fintech εταιρία με την μεγαλύτερη αξία στην Ευρώπη.

Η Klarna εστιάζει σε αυτό που λέγεται “Buy Now – Pay Later”. Η υπηρεσία επιτρέπει στους καταναλωτές να πραγματοποιούν αγορές στο διαδίκτυο μέσω συνεργαζόμενων εμπόρων/ καταστημάτων και να πληρώνουν σε δόσεις, βάσει διακανονισμού. Η εφαρμογή της, έχει αυτή τη στιγμή περισσότερους από 12 εκατ. μηνιαίους χρήστες σε όλον τον κόσμο, με πάνω από 55.000 καθημερινές λήψεις.

Η Klarna εκτοξεύτηκε μέσα στην πανδημία. Το πρώτο εξάμηνο του 2020, ο όγκος συναλλαγών και τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 44% και 36% αντίστοιχα, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αγγίζοντας τα 22 δισ και τα 466 δισ. δολ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − nineteen =