αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ startup που εκτυπώνει… μπριζόλες 3D. Και μπορείς να τις φας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η startup που εκτυπώνει… μπριζόλες 3D. Και μπορείς να τις φας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Novameat έχει έδρα στην Ισπανία. Και φτιάχνει κάτι που ίσως δεν φανταζόσουν: Χρησιμοποιώντας τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης, κατασκευάζει «χορτοφαγικές μπριζόλες» που ελπίζει ότι θα φτάσουν στην αγορά το επόμενο έτος.

Η Novameat σχεδιάζει να πουλήσει τις «μπριζόλες» απευθείας σε καταναλωτές και σε επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, που ενδιαφέρονται για «κρέας» που παράγεται από φυτά, δήλωσε ο διευθυντής ανάπτυξης της επιχείρησης, Αλεξάντρ Κάμπος, στο Reuters.

Η ισπανική εταιρεία, η οποία ανέπτυξε την τεχνολογία της το 2018, παρουσίασε τον τελευταίο τρισδιάστατο εκτυπωτή της, ο οποίος εκτυπώνει φαγητό, στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης.

«Δεν ένιωθα ότι τρώω μια παραδοσιακή μπριζόλα, αλλά με εξέπληξε θετικά γιατί δεν περίμενα ότι η υφή της θα είναι τόσο καλή», δήλωσε ο Φεράν Γκρέγκορι, αφού δοκίμασε μία από τις «μπριζόλες» που τυπώθηκαν στην παρουσίαση της Novameat.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογία 3D για να δοκιμάσει τις συνταγές της, εισάγοντας στα φαγητά συστατικά μέσω καψουλών, επειδή αυτή είναι μια διαδικασία φθηνότερη από τη μαζική παραγωγή, λέει ο Κάμπος.

Μόλις ένα μοντέλο θεωρηθεί επιτυχές, τότε περνάει σε διαδικασία παραγωγής μεγαλύτερης κλίμακας από μεγαλύτερες μηχανές που δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία 3D και κατασκευάζουν έως και 500 κιλά ψεύτικο κρέας την ώρα, πρόσθεσε.

Ο Κάμπος είπε ότι ο αρχικός σκοπός της εταιρείας ήταν να αναδημιουργήσει τις μυϊκές ίνες του ζωικού κρέατος, αλλά χρησιμοποιώντας 100% φυτικά συστατικά. Προβλέπει, επίσης, ότι η βιομηχανία που χρησιμοποιεί ως βάση τα φυτά για να την παραγωγή προϊόντων, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με διψήφιο ρυθμό στο άμεσο μέλλον. Ανέφερε ακόμα, ότι οι λόγοι που παράγουν ψεύτικο κρέας είναι περιβαλλοντικοί.

«Επιδιώκουμε να αντικαταστήσουμε το ζωικό κρέας για κάτι που είναι καλύτερο για τον πλανήτη, για εμάς και για τα ζώα», λέε ο Κάμπος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + one =