αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ startup που έφτιαξαν δύο Έλληνες, πήρε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό του New York University

Η startup που έφτιαξαν δύο Έλληνες, πήρε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό του New York University

Η εταιρία Verge.Capital, η οποία ιδρύθηκε από τον απόφοιτο του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) Γιάννη Γκιόκα (μεταπτυχιακό πτυχίο MS ’16) και την Ιωάννα Στανεγλούδη, έλαβε το πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 75 χιλ. δολαρίων στην κατηγορία ανταγωνισμού νεοσύστατων επιχειρήσεων (New Venture Competition) στον ετήσιο διαγωνισμό Επιχειρηματικής Πρόκλησης που διοργάνωσαν τα εργαστήρια καινοτομίας W.R. Berkley της Σχολής Στερν (Stern) στο NYU.

Η Verge.Capital θα δώσει την δυνατότητα στους καταναλωτές και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πανευρωπαϊκά να αξιολογούν την προσιτότητα και την πιστοληπτική ικανότητα των ατόμων με τη χρήση μηχανικής μάθησης πέρα από την ανοικτή τραπεζική API, τονίζεται σχετικά από το NYU.

Ο διαγωνισμός είχε διάρκεια 8 μηνών και οι πιο υποσχόμενες καινοτομίες της NYU έλαβαν χρηματικά έπαθλα και υπηρεσίες εκκίνησης προ-bono αξίας άνω των 300.000 δολαρίων.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι έξι νικητήριες ομάδες επιλέχτηκαν μετά από την ανάρτηση των ιδεών τους και τις ερωτοαπαντήσεις από κριτές που προέρχονταν από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλίσεων, των κοινωνικών επιχειρήσεων, των επιχειρηματικών κεφαλαίων, της φιλανθρωπίας και του λογισμικού.

Η 10η Μαΐου σηματοδότησε το αποκορύφωμα ενός από τους μεγαλύτερους και πιο αυστηρούς διαγωνισμούς επιχειρήσεων στον κόσμο, τονίζεται.

Περίπου 243 ομάδες, αποτελούμενες από περισσότερους από 500 φοιτητές, καθηγητές και αποφοίτους από 19 σχολεία σε όλο το δίκτυο της NYU, ανταγωνίστηκαν φέτος σε μια από τις τρείς κατηγορίες: New Venture, Social Venture και Technology Venture.

Οι νικητές του New Venture Competition που έλαβαν το βραβείο Rennert ύψους 100.000 δολαρίων, το οποίο κατέστη δυνατό με ένα δώρο από το μέλος της επιτροπής εποπτικών συμβούλων του Στερν Ira Leon Rennert (MBA ’56), ήταν η GigFinesse και η Verge.Capital. Η GigFinesse έλαβε 25 χιλ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 5 =