αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ startup από τη Θεσσαλονίκη που σε βοηθά να κλείσεις τις πιο περιπετειώδεις διακοπές σου

Η startup από τη Θεσσαλονίκη που σε βοηθά να κλείσεις τις πιο περιπετειώδεις διακοπές σου

Τι θα έλεγες να κάνεις ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο ή rafting κατά την διάρκεια των διακοπών σου; «Κλείστε την επόμενη σας περιπέτεια», είναι η πρώτη φράση που βλέπεις μπαίνοντας στο site της Outdoorpoints. Και είναι ακριβώς αυτό. Πρόκειται για μια startup που σε βοηθά να κλείσεις τις πιο περιπετειώδεις διακοπές σου.

Ο ιδρυτής και CEO της εταιρίας, Γιώργος Γιάννογλου, μιλά στο It’s Possible για το πως προέκυψε η ιδέα, περιγράφει πως είναι το startup οικοσύστημα στη Θεσσαλονίκη (όπου είναι η έδρα της Outdoorpoints), ενώ εξηγεί και το πως είναι να «τρέχεις» ένα τουριστικό project στην εποχή του Covid-19. Να σημειώσουμε ότι την υπόλοιπη ομάδα απαρτίζουν οι: Θάλεια Μέντα, Χρήστος Πουμπουλίδης, Χριστίνα Μέντα και Βαγγέλης Σαμαρτζής.

Έχετε στα χέρια σας ένα τουριστικό project. Πως βλέπετε τα δεδομένα αυτή την στιγμή, στην εποχή του Covid-19, όπου ο τουρισμός περνά δύσκολες στιγμές; Και πως πιστεύετε ότι θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο ίδιο πεδίο στο προσεχές μέλλον;

Σίγουρα ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπου κανένας μας δε μπορεί να γνωρίζει, κατά πόσο θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα το κομμάτι του τουρισμού. Για εμάς αποτέλεσε μια ευκαιρία να καταστρώσουμε νέα σχέδια και να εργαστούμε ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι τη στιγμή που θα τελειώσει, όλη αυτή η περιπέτεια.

Όσον αφορά τον αθλητικό τουρισμό που ανήκει το δικό μας project, θεωρούμε ότι ο κόσμος θα θέλει να βγει από το σπίτι του για να ¨ξεδώσει¨ μετά τους 2 μήνες καραντίνας. Και τι καλύτερο από μια δραστηριότητα στη φύση;

Ο Γιώργος Γιάννογλου

Πως προέκυψε η ιδέα για την startup σας;

Η ιδέα αυτή έχει κάποια χρόνια που προέκυψε, αλλά παρέμενε απλά μια ιδέα. Θέλοντας οι ίδιοι να κλείσουμε μια υπαίθρια δραστηριότητα ήρθαμε αντιμέτωποι με προβλήματα που είχαν να κάνουν με την επικοινωνία μας με τις εταιρείες υπαιθρίων δραστηριοτήτων. Έτσι σκεφτήκαμε, γιατί να μην τις συγκεντρώσουμε όλες σε μια πλατφόρμα, για να μπορεί να κάνει την κράτηση του, ο οποιοσδήποτε με μια απλή διαδικασία?

Με απλά λόγια, τι υπηρεσίες παρέχετε;

Μπαίνοντας κάποιος στο Outdoorpoints μπορεί να βρει μια μεγάλη γκάμα υπαίθριων δραστηριοτήτων και να κάνει άμεσα την κράτηση του. Συνεργαζόμαστε με αρκετές εταιρείες σε όλη την Ελλάδα, που παρέχουν τις δραστηριότητες αυτές και δε χρειάζεται να σπαταλάς το χρόνο σου ψάχνοντας στο internet. Βρίσκεις αυτό που θέλεις σε εμας πολύ εύκολα.

Ποιες είναι οι πιο extreme δραστηριότητες που μπορεί αν βρει κάποιος μέσα από την πλατφόρμα σας;

Το extreme είναι πάντα κάτι σχετικό για τον καθένα. Έχουμε πτώσεις από αεροπλάνο, που για κάποιους θεωρείται αρκετά extreme, αλλά για άλλους είναι κάτι συνηθισμένο. Έχουμε όμως και δραστηριότητες, οι οποίες είναι για όλους αυτούς οι οποίοι θέλουν να κάνουν κάτι με την οικογένεια τους, όπως για παράδειγμα η ιππασία. Γενικότερα θέλουμε να καλύψουμε όλα τα επίπεδα δυσκολίας και να μη χαρακτηριστούμε ως κάτι extreme.

Έχετε ως έδρα σας τη Θεσσαλονίκη. Πως είναι να ξεκινά κάποιος μια startup από εκεί; Και τι θετικά και αρνητικά έχετε δει εσείς

Παρόλο που η Θεσσαλονίκη είναι μια πανέμορφη πόλη, σε επίπεδο καινοτομίας και εξωστρέφειας startup είναι αρκετά πίσω. Η πόλη όμως αρχίζει να αναπτύσσεται και σε αυτό το κομμάτι με την πολύ σημαντική βοήθεια του OK!Thess, ένα οικοσύστημα για νεοφυείς επιχειρήσεις, το οποίο σου δίνει όλα τα εφόδια για μα ξεκινήσεις την ιδέα σου και να δεις αν όντως έχει αξία ή όχι.

Θέλουμε να δούμε τη Θεσσαλονίκη να γίνεται, μια κοιτίδα καινοτομίας και ανάπτυξης, μέσα από την οποία θα βγουν αρκετές πετυχημένες startups.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα σχετικά με το project σας;

Αυτό που έχουμε καταλάβει με την καθημερινή μας ενασχόληση με το Outdoorpoints, είναι ότι τα σχέδια που κάνεις μπορούν να ανατραπούν σε ένα βράδυ. Έτσι αυτό που κάνουμε είναι να έχουμε υλοποιήσιμα σχέδια για να μπορούμε να τα διαχειριστούμε ευκολότερα αλλά και ποιοτικότερα. Αυτό που θέλουμε για το άμεσο μέλλον είναι να συνεργαστούμε με ακόμα περισσότερες εταιρείες υπαιθρίων δραστηριοτήτων, να μπορέσουμε να καθιερωθούμε στον ελληνικό χώρο και να κάνουμε την προσπάθεια μας να βγούμε και στο εξωτερικό. Όλα αυτά όμως απαιτούν σκληρή δουλειά για να υλοποιηθούν και στο τέλος της ημέρας ξέρεις ότι έδωσες τα πάντα για να πετύχεις τους στόχους σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =