αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ startup από την Κρήτη που έχει δημιουργήσει ένα VR χειρουργείο. Και κλείνει συμφωνίες ως την Καλιφόρνια

Η startup από την Κρήτη που έχει δημιουργήσει ένα VR χειρουργείο. Και κλείνει συμφωνίες ως την Καλιφόρνια

Η startup ORamaVR ξεκίνησε από την Κρήτη. Και έχει φτάσει ως… την Καλιφόρνια. Πρόκειται για μια εταιρία που έχει δημιουργήσει ένα χειρουργείο εικονικής πραγματικότητας. Έτσι ώστε να γίνεται η εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής. Στόχος να μειωθούν τα χειρουργικά λάθη, βελτιώνοντας την εκμάθηση των επεμβάσεων.

Συν-ιδρυτές της είναι ο καθ. Γιώργος Παπαγιαννάκης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), ο καθ. Ελευθέριος Τσιρίδης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και ο καθ. Πάνος Τραχανιάς (Πανεπιστήμιο Κρήτης) καθώς και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Ο κάθε εκπαιδευόμενος φοράει τα ειδικά γυαλιά VR και έχει στα χέρια του τα ειδικά χειριστήρια έτσι ώστε να είναι σαν να πιάνει στα χέρια του τα χειρουργικά εργαλεία, τα οποία δονούνται ανάλογα με τη «χρήση». «Μόνο τη φυσική αντίσταση του σώματος δεν μπορούμε να προσομοιώσουμε», έχει πει ο κ. Παπαγιαννάκης σε παλαιότερη συνέντευξη του. Βεβαίως, όπως ξεκαθαρίζουν οι υπεύθυνοι της ORamaVR, η εκπαίδευση μέσω εικονικής πραγματικότητας έρχεται να λειτουργήσει προσθετικά στην αναγκαία άσκηση των γιατρών με τις παραδοσιακές και πλήρως ρεαλιστικές μεθόδους, οι οποίες όμως είναι αραιές.

Το λογισμικό της μικρής αλλά πρωτοπόρου εταιρείας έχουν προμηθευτεί και ενσωματώσει στο εκπαιδευτικό τους σύστημα οι ιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) στο Λος Αντζελες, της Νέας Υόρκης (NYU), το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, της Γενεύης, όπως επίσης το ΙΤΕ και το τμήμα e-learning του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + nineteen =