αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ SpaceX προσφέρει θέσεις στην πρώτη πτήση πολιτών στο διάστημα με «εισιτήριο» μόλις 10 δολάρια

Η SpaceX προσφέρει θέσεις στην πρώτη πτήση πολιτών στο διάστημα με «εισιτήριο» μόλις 10 δολάρια

Την έκπληξη έκανε η SpaceX και προσφέρει θέσεις στην πρώτη πτήση πολιτών στο διάστημα, με μόλις 10 δολάρια. Στην πτήση θα υπάρχουν 4 θέσεις. Η μία από τις 4 θέσεις είναι ήδη “πιασμένη” από τον CEO της Shift4 Payment, Jared Isaacman, ο οποίος θα είναι και ο αρχηγός της αποστολής. Ο Isaacman δωρίζει τις δύο από τις τρεις υπόλοιπες θέσεις σε απλούς πολίτες. Οι υπόλοιποι τρεις πρέπει να είναι Αμερικανοί πολίτες και να αντιπροσωπεύουν την Ελπίδα, την Ευημερία και τη Γενναιοδωρία.

Ένας από τους σκοπούς της αποστολής είναι να συγκεντρώσει χρήματα για το St. Jude Children’s Research Hospital, οπότε η μία από τις τρεις θέσεις θα κατοχυρωθεί σε πολίτες που θα κάνουν μια δωρεά στο νοσοκομείο, ακόμα και 10 δολαρίων. Η δεύτερη θα κατοχυρωθεί σε κάποιον που θα ξεκινήσει ένα Shift4Shop, αποκαλύπτοντας την ιστορία του στα social media. Η τρίτη θέση θα κατοχυρωθεί σε έναν εκπρόσωπο του St. Jude’s. Ο Isaacman έχει ήδη δωρίσει $100 εκατομμύρια στο νοσοκομείο και η SpaceX ελπίζει πως θα συγκεντρωθούν άλλα τόσα από τις συμμετοχές.

Οι τέσσερις πολίτες θα επιβιβαστούν στην Crew Dragon κάψουλα και θα εκτοξευθούν με έναν Falcon 9 από το Kennedy Space Center κάποια στιγμή μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Φυσικά θα έχουν λάβει “εμπορική εκπαίδευση αστροναυτών” από την SpaceX, η οποία θα περιλαμβάνει εκπαίδευση στο Falcon 9, στην Dragon κάψουλα, στους τροχιακούς μηχανισμούς, στο χειρισμό μικροβαρύτητας και άλλες μορφές καταπόνησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 6 =