αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ SpaceX απολύει 6.000 εργαζομένους της για να χρηματοδοτήσει μελλοντικά projects της

Η SpaceX απολύει 6.000 εργαζομένους της για να χρηματοδοτήσει μελλοντικά projects της

Η SpaceX σκοπεύει να απολύσει 6.000+ υπαλλήλους, περίπου το 10% του εργατικού της δυναμικού σύμφωνα με το Reuters. Η εταιρία είχε κερδοφόρες χρονιές χάρη στα επικερδή συμβόλαια με τη NASA και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ωστόσο θέλει να “σφίξει το ζωνάρι” για να χρηματοδοτήσει τα μεγαλόπνοα σχέδιά της.

«Για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας αυτό που θέλουν και για να πετύχουμε στην ανάπτυξη του διαπλανητικού διαστημικού σκάφους και σε ένα δίκτυο internet για όλο τον κόσμο, η SpaceX πρέπει να κάνει περικοπές. Οποιαδήποτε από αυτές τις προκλήσεις, ακόμα κι όταν έχουν επιχειρηθεί ξεχωριστά, έχουν χρεοκοπήσει οργανισμούς. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να χωρίσουν οι δρόμοι μας με μερικά ταλαντούχα και σκληρά εργαζόμενα μέλη της ομάδας μας. Είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έχουν καταφέρει και για τη δέσμευσή τους στην αποστολή της SpaceX. Η δράση αυτή λαμβάνεται μόνο εξαιτίας των εξαιρετικά δύσκολων προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας και δε θα ήταν απαραίτητη σε διαφορετική περίπτωση», λέει η εταιρία.

Το ArsTechinca κατηγορεί τον Musk πως αυτή είναι μια κεκαλυμμένη προσπάθεια να απολύσει το προσωπικό με τη μικρότερη απόδοση, ενώ μια αναφορά του Seeking Alpha αμφισβητεί το πόσο κερδοφόρα είναι η τελικά η SpaceX.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − eighteen =