αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Sitecore ανοίγει τεχνολογικό hub στην Αθήνα

Η Sitecore ανοίγει τεχνολογικό hub στην Αθήνα

Ένα ακόμα τεχνολογικό Hub αναμένεται να δούμε στην Αθήνα στο προσεχές χρονικό διάστημα. Αυτή τη φορά θα «αποβιβαστεί» στη χώρα μας η πολυεθνική Sitecore. Λίγους μήνες αφότου εξαγόρασε την ελληνική startup Moosend.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, το συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης δρομολογείται για τους επόμενους 9 μήνες, με την εταιρεία να αναζητεί χώρο στην Αθήνα για την ανάπτυξη του τεχνολογικού της hub. Η εταιρεία αναμένεται να δημιουργήσει 150 θέσεις εργασίας στη χώρα μας- κυρίως προγραμματιστών και μηχανικών.

Η Sitecore ιδρύθηκε το 2001 στη Δανία (content management systems). Πιο συγκεκριμένα, παρέχει εργαλεία και υπηρεσίες για την ανάπτυξη site (website creation) και τη διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου, ενώ έχει δημιουργήσει τεχνολογία που αφορά τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η εταιρεία αναπτύσσει πλατφόρμα που συμβάλλει στη δημιουργία eshop, site και ecommerce stores, ενώ προσφέρει και υπηρεσίες ψηφιακού μάρκετινγκ. Η Sitecore μετράει περίπου 1.500 εργαζομένους και διατηρεί γραφεία σε περίπου 27 χώρες. Πελάτες της είναι μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως, όπως η ASOS, American Express, L’ Oreal, Volvo Cars κ.ά. 

Τον περασμένο Μάιο, η Sitecore εξαγόρασε την ελληνική startup Moosend, κίνηση που, όπως είχε αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Στιβ Τζικάκης, αποτελούσε μέρος ενός πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας ύψους 1,2 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά στην οποία προχώρησε φέτος η πολυεθνική εταιρεία, ενσωματώνοντας έτσι την ομάδα της Moosend στο δυναμικό της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =