αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Siri ετοιμάζεται να μιλήσει Ελληνικά! Η Apple ανέβασε την σχετική αγγελία

Η Siri ετοιμάζεται να μιλήσει Ελληνικά! Η Apple ανέβασε την σχετική αγγελία

Σε… ελληνικά μονοπάτια φαίνεται ότι θα μπει η ψηφιακή βοηθός Siri της Apple. Και μάλιστα ο τεχνολογικός κολοσσός ανέβασε ήδη τη σχετική αγγελία στο site του.

Η αγγελία εργασίας έχει τίτλο “Siri Annotation Analyst – Greek Speaking“, με τη περιγραφή να αναφέρει πως η εταιρεία ψάχνει πρόκειται για αναλυτή σχολιασμού, που θα ακούει και θα μεταγράφει αρχεία ήχου, ενώ θα αξιολογεί και την απόκριση της Siri και αν έχει γίνει ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Η συγκεκριμένη θέση απαιτεί ο ενδιαφερόμενος να έχει άριστη γνώση και κατανόηση της ελληνικής γλώσσας, με άριστες γραμματικές και διορθωτικές δεξιότητες. Επίσης, θα πρέπει να μπορεί να αναγνωρίζει όλα τα ιδιώματα της ελληνικής διαλέκτου, συμπεριλαμβανομένων και των παραλλαγών από διάφορες περιοχές.

Όπως σημειώνει το Techblog.gr βέβαια, τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι η Siri θα αρχίσει να μιλάει ελληνικά άμεσα, όμως γίνεται μία αρχή.

Αυτή είναι η πρώτη κίνηση που γίνεται για να έρθει κάποια ψηφιακή βοηθός παγκοσμίου επιπέδου και στη χώρα μας, χωρίς όμως να γνωρίζουμε πότε θα γίνει η έναρξη των δοκιμών ή η διάθεση της Siri στα Ελληνικά. Ίσως έτσι γίνει η αρχή και για τις υπόλοιπες εταιρείες να μας εντάξουν στις χώρες υποστήριξης τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − five =