αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ SAP απολύει 3.000 υπαλλήλους

Η SAP απολύει 3.000 υπαλλήλους

Μεγέθη που δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες της αγοράς ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο η SAP και γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε περικοπή περίπου 2,5% του εργατικού δυναμικού της.

Ειδικότερα, ο γερμανικός κολοσσός του λογισμικού είδε τα έσοδά του να διαμορφώνονται στα 8,44 δισ. ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, σημαντικά αυξημένα από τα 7,98 δισ. την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά όχι όσο περίμεναν οι αναλυτές στα 8,51 δισ.

Παρομοίως, η SAP παρουσίασε λειτουργικά κέρδη 2,58 δισ. ευρώ από τα 2,47 δισ. του προηγούμενου έτους, αλλά επίσης έπεσε λίγο έξω από την πρόβλεψη των αναλυτών στο Factsect για 2,59 δισ.

Για το 2023, η SAP αναμένει τα λειτουργικά κέρδη να αυξηθούν στο εύρος του 10% έως 13% σε σταθερό νόμισμα και τα έσοδά της από το cloud κατά 22% με 25%.

Αναλυτές της UBS ανέμεναν ότι η SAP θα δώσει guidance για αύξηση λειτουργικών κερδών 8% – 12%, και των εσόδων cloud 23% – 26%.

Στην ενημέρωση αναλυτών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο CEO της SAP Κρίστιαν Κλάιν ενημέρωσε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας.

“Εστιάζουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας σε τομείς όπου είμαστε πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε την επιταχυνόμενη ανάπτυξή μας. Αυτό μας οδήγησε να ανακοινώσουμε σήμερα ότι σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε μια πολύ στοχευμένη αναδιάρθρωση σε επιλεγμένους τομείς της εταιρείας, η οποία θα επηρεάσει έως και 3.000 θέσεις και θα περιλαμβάνει μείωση του προσωπικού κατά περίπου 2,5%”.

Σημειώνεται ότι ο τίτλος της SAP πραγματοποιεί βουτιά 2,9% στις πρωινές συναλλαγές, μετά τις ανακοινώσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =