αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Samsung, το smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη και… η χαλάστρα στην Apple

Η Samsung, το smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη και… η χαλάστρα στην Apple

Εύκαμπτες συσκευές δεν έχουμε δει ακόμη από τη Samsung στην αγορά, παρά το γεγονός ότι τα σχετικά concepts έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και χρόνια. Οι Κορεάτες όμως φαίνεται ότι ετοιμάζουν κάτι μοναδικό, το οποίο ενδέχεται να γνωρίσουμε το φθινόπωρο. Πηγές που προέρχονται από τη “γενέτειρα” της Samsung, αναφέρουν ότι ένα smartphone με foldable display θα είναι έτοιμο το τρίτο τρίμηνο του 2017, πάνω στην ώρα της κυκλοφορίας του “επετειακού” OLED iPhone 8 που ετοιμάζει η Apple.

Η “εύκαμπτη” αυτή πρόταση πιστεύεται ότι θα έχει “premium” χαρακτήρα, με αντίστοιχα υλικά κατασκευής και στόχο απευθείας για την κορυφή της αγοράς, καθώς φυσικά θα πρόκειται για ένα καινοτόμο μοντέλο που θα μπορούσε να εξασφαλίσει πλεονέκτημα στη Samsung σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η εταιρεία ετοιμάζει για το φθινόπωρο εκατοντάδες prototype μοντέλα, τα οποία θα φτάσουν απευθείας στους συνεργάτες της για δοκιμή και ένα πρώτο feedback, πριν αποφασίσει η Samsung να τα διαθέσει στον τελικό καταναλωτή.

Φυσικά, όπως σημειώνει το Digitallife.gr, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως Κινέζοι κατασκευαστές οθονών και τηλεφώνων σχεδιάζουν και αυτοί τις δικές τους εύκαμπτες συσκευές, έχοντας περίπου το ίδιο χρονοδιάγραμμα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, και, παρόλο που δεν έχουν προφανώς τους ίδιους πόρους με τη Samsung, πιθανώς να μπορέσουν να “ρίξουν” στην αγορά κάτι το ίδιο διάστημα, ακόμη και “κλέβοντας” τον τίτλο του πρώτο foldable phone στον κόσμο από την εταιρεία.

Όσο για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει μία πρόταση με αναδιπλούμενη οθόνη: Θα μπορούσε να έχει διάσταση 5 ίντσες όταν είναι “διπλωμένη” και 8 ανοίγοντάς την. Περισσότερα ίσως μάθουμε τους επόμενους μήνες, πιθανώς ακόμη και το καλοκαίρι, με τη Samsung να έχει πολλές πατέντες τις οποίες θα μπορούσε να αξιοποιήσει σ’ αυτή την πρωτοποριακή υλοποίησή της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + one =