αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Samsung… το παλεύει: Φέρνει και δεύτερο αναδιππλούμενο smartphone, με classic στοιχεία αυτή τη φορά

Η Samsung… το παλεύει: Φέρνει και δεύτερο αναδιππλούμενο smartphone, με classic στοιχεία αυτή τη φορά

Μπορεί ακόμα να μην έχουμε δει την εμπορική διάθεση του πρώτου αναδιπλούμενου smartphone της Samsung, Galaxy Fold, όμως ένα νέο δημοσίευμα, αυτή τη φορά από το Bloomberg, έρχεται να αναζωπυρώσει τις φήμες ότι η κορεατική εταιρεία έχει στα σκαριά μια δεύτερη, διαφορετική, πρόταση για το 2020.

Τα σχέδια της Samsung είχαν γίνει γνωστά τον προηγούμενα Ιούνιο, με το χθεσινό δημοσίευμα του αμερικανικού μέσου, να επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία θα κινηθεί σχεδιαστικά αυτή τη φορά στα πρότυπα των αναδιπλούμενων τηλεφώνων προηγούμενων δεκαετιών και όχι όπως στο Galaxy Fold (ή το Huawei Mate X) με μία (ας την πούμε) υβριδική συσκευή, smartphone και tablet. Μια κίνηση που μοιάζει με την αντίστοιχη πρόθεση της Motorola, που θέλει να επαναφέρει το θρυλικό Motorola Razr του 2003, αυτή τη φορά σε ένα smartphone. Πιθανολογείται μάλιστα ότι η Motorola είναι στα τελευταία στάδια πριν την εμπορική διάθεση της συγκεκριμένης συσκευής, λειτουργικό δείγμα της οποίας έχουν δει στελέχη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ήδη από τα τέλη του προηγούμενου Φεβρουαρίου.

Η πρόθεση της Samsung να κινηθεί και εκείνη με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή ενός foldable με μία οθόνη, που θα διπλώνει προς τα μέσα, έχει το βασικό πλεονέκτημα του μικρού όγκου. Θα είναι ένα smartphone, που ανοιγμένο θα έχει το μέγεθος ενός σημερινού smartphone και κλειστό το μέγεθός του θα περιορίζεται στο μισό. Επιπρόσθετα, ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι ακριβώς λόγω της μίας οθόνης με ratio ανάλογο με εκείνο των σημερινών smartphones, οι εφαρμογές δεν χρειάζονται κάποιο customization για να εκμεταλλεύονται όλο το εύρος μιας μεγάλης, σχεδόν τετράγωνης οθόνης, όπως στο Galaxy Fold.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg η αναδιπλούμενη οθόνη θα έχει μέγεθος 6,7 ίντσες, με τη Samsung να συνεργάζεται στον τομέα του σχεδιασμού με τον Αμερικανό designer Thom Browne, θέλοντας μάλλον να απευθυνθεί σε ένα κοινό, που ενδιαφέρεται περισσότερο για το lifestyle χαρακτήρα και λιγότερο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η εταιρεία δοκιμάζει Ultra Thin Glass (πολύ λεπτό και εύκαμπτο γυαλί) για την οθόνη, το πάχος του οποίου είναι μόλις το 3% του αντίστοιχου που χρησιμοποιούν τα σημερινά smartphones.

Πηγή: Deasy.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =