αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Samsung ξεπέρασε για πρώτη φορά την Intel και είναι πλέον ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip στον κόσμο

Η Samsung ξεπέρασε για πρώτη φορά την Intel και είναι πλέον ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip στον κόσμο

Η Samsung ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, με το ποσό να φτάνει στα 9.7 δισ. δολάρια. Τα ξέφρενα κέρδη του τεχνολογικού κολοσσού προήλθαν κυρίως από τα τμήματα OLED panels και memory chips.

Όμως, εκτός από τα τεράστια κέρδη, η Samsung έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ ξεπερνώντας για πρώτη φορά την Intel, ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip στον κόσμο για το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Οι παρατηρητές της βιομηχανίας αποδίδουν το επίτευγμα στην αφοσίωση της Samsung στην ανάπτυξη next-gen DRAM και NAND flash memory chips για μια μεγάλη ποικιλία συσκευών. Συμπεριλαμβάνοντας στην γκάμα του τα πάντα, από servers μέχρι IoT connected συσκευές, το τμήμα ημιαγωγών της Samsung κατάφερε να φέρει στα ταμεία της εταιρείας 7.2 δισ. δολάρια σε λειτουργικά έσοδα επί των πωλήσεων ύψους 15.8 δισ. δολαρίων.

Από την άλλη, η αμερικανική Intel ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 14.8 δισ. δολαρίων με λειτουργικά κέρδη 3.8 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Η Intel έχει την πρωτιά από το 1992, όμως με την πτώση στις πωλήσεις των προσωπικών υπολογιστών και την αύξηση στα smartphones, το διευρυμένο portfolio Samsung, κατάφερε να την βγάλει κερδισμένη.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι “η άνθιση του cloud computing, της εικονικής πραγματικότητας και της βιομηχανίας των αυτοκινούμενων οχημάτων, αναμένεται επίσης να λειτουργήσουν υπέρ της Samsung, στην περαιτέρω εδραίωση της θέσης της”.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 4 =