αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Samsung λανσάρει τους πρώτους της «φθηνούς» SSD με χωρητικότητα 1TB

Η Samsung λανσάρει τους πρώτους της «φθηνούς» SSD με χωρητικότητα 1TB

Ο Samsung 860 QVO που θα βρίσκεται σύντομα στα ράφια έρχεται να ανεβάσει τον πήχη ψηλότερα στην αγορά των SSD, με χωρητικότητα που ξεκινάει από το 1TB στο βασικό μοντέλο και φτάνει μέχρι τα 4TB. Aναμένεται να βγει στις αγορές στις 16 Δεκεμβρίου με ανάλογες τιμές, έτσι το βασικό 1TB μοντέλο έρχεται στα 149.99$, τα 2TB στα 299.99$ και τα 4ΤΒ στα 599.99$.

Αυτές οι χαμηλές τιμές γίνονται δυνατές με την μετάβαση από 3-bit ανά cell σε 4-bit ανά cell, η αλλαγή αυτή ελαττώνει αρκετά το κόστος παραγωγής, αλλά έρχεται με το μειονέκτημα ότι το τελικό προϊόν έχει χαμηλότερη ταχύτητα, με μικρότερη διάρκεια ζωής και καταναλώνει περισσότερη ενέργεια.

Η παραπάνω επιλογή από πλευράς της Samsung είναι αρκετά λογική, καθώς ο μέσος χρήστης δεν αναμένεται να φτάσει τα 360 Terabytes ζωης που έχει ο SSD (για το 1TΒ μοντέλο) εντός των τριών χρόνων εγγύησης που δίνει η εταιρία. Έκτος αυτού το software (Samsung Magician Software) που προσφέρει η Samsung για την διαχείριση του SSD είναι αρκετά εύχρηστο και λειτουργικό και εξασφαλίζει την αποτελεσματικότερη διαχείριση, ώστε ο SSD σας να έχει ομοιόμορφη απόδοση σε όλη την ζωή του.

H Samsung υποστηρίζει ότι οι νέοι SSD θα έχουν ίδια read/write απόδοση με τους προϋπάρχων 3-bit MLC SSD στα 550MB/s Read και 520MB/s Write, άλλα η ανεξάρτητη ανάλυση που έκανε η AnandTech δείχνει μια διαφορετική εικόνα με τον 860 QVO να είναι πιο αργός. Βέβαια αυτή η υποχώρηση δύσκολα θα γίνει αισθητή στον μέσο χρήστη που απευθύνεται το προϊόν και η τιμή του είναι κάτι παραπάνω από ελκυστική ειδικότερα αν σκεφτούμε τις μελλοντικές εκπτώσεις που θα ακολουθήσουν επί αυτής.

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + twenty =