αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Samsung κάνει επένδυση- γίγας 18,6 δισ. δολαρίων σε memory chips και οθόνες για smartphones

Η Samsung κάνει επένδυση- γίγας 18,6 δισ. δολαρίων σε memory chips και οθόνες για smartphones

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 18.6 δισ. δολάρια στη Ν. Κορέα, προκειμένου να επεκτείνει την ηγετική της θέση στην αγορά memory chip και οθόνες για smartphones. Η επένδυση θα δημιουργήσει σχεδόν μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας στην πατρίδα της Samsung, σύμφωνα με την ίδια.

Κανονικά, η Samsung επενδύσει ετησίως πάνω από 10 δισ. δολάρια στα τμήματα κατασκευής chips, ενώ φέτος το συγκεκριμένο κομμάτι αναμένεται να αποφέρει έσοδα ρεκόρ, επομένως μια περαιτέρω επένδυση, είναι απόλυτα λογική.

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας για την τεράστια επένδυση της Samsung είναι ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Moon Jae-in, ο οποίος έχει καλέσει επανειλημμένως τις μεγάλες εταιρείες να επενδύσουν στη χώρα, για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μέχρι το 2021, η τελευταία επένδυση της Samsung εκτιμάται ότι θα ανοίξει 440.000 νέες θέσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κίνηση αυτή της Samsung λειτουργεί θετικά στο να διαβεβαιώσει τους επενδυτές ότι είναι απόλυτα ικανή να κάνει μεγάλες κινήσεις, παρά την απουσία Jay Y. Lee, ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της δωροδοκίας του πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας – Park Geun-hye.

Επίσης, η Samsung εκτιμάται ότι είναι πιο επιθετική στις εγχώριες επενδύσεις λόγω του πολιτικού κλίματος. Έπειτα από την ανακοίνωση για την δημιουργία του 380 εκατ. δολαρίων εργοστασίου στις ΗΠΑ, πρέπει να δείξει ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και στην πατρίδα της.

Η ζήτηση για memory chips είναι αυξημένη, καθώς παράγονται όλο και περισσότερα high-end μοντέλα. Οι κατασκευαστές chip έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες στο να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 17 =