αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Samsung θέλει να… αντιγράψει τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Η Samsung θέλει να… αντιγράψει τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Σχέδια για το μέλλον κάνει η Saumsung και αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το… copy-paste του ανθρώπινου εγκεφάλου. Η εταιρία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δημοσίευσαν μία νέα έρευνα που υποδηλώνει ότι είναι δυνατό να αναπτυχθεί ένα τσιπ μνήμης εμπνευσμένο από τον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την εργασία που δημοσιεύτηκε στο Nature Electronics, οι ερευνητές από τους συνεργαζόμενους οργανισμούς πρότειναν ότι ο χάρτης των νευρωνικών συνδέσεων του εγκεφάλου θα μπορούσε να αντιγραφεί χρησιμοποιώντας μια σειρά νανοηλεκτροδίων. Διευκρίνισαν ότι η συστοιχία νανοηλεκτροδίων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή των ηλεκτρικών σημάτων που παράγονται από τον μεγάλο αριθμό νευρώνων που βρίσκονται στον εγκέφαλο. Τα σήματα αυτά θα μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση του νευρωνικού χάρτη, υποδεικνύοντας πού συνδέονται οι νευρώνες μεταξύ τους και πόσο ισχυρές είναι οι συνδέσεις, υποστήριξαν οι ερευνητές.

Μόλις αντιγραφεί, ο νευρωνικός χάρτης θα μπορούσε στη συνέχεια να επικολληθεί σε ένα τρισδιάστατο δίκτυο μνήμης υψηλής πυκνότητας στερεάς κατάστασης, όπως εμπορική μνήμη flash που χρησιμοποιείται σε μονάδες στερεάς κατάστασης ή αντίσταση RAM.

Με τον τρόπο αυτό, το τσιπ μνήμης θα περιέχει χαρακτηριστικά του εγκεφάλου, όπως χαμηλή ισχύ, εύκολη μάθηση, προσαρμογή στο περιβάλλον, αυτονομία και γνώση, ανέφεραν οι ερευνητές.

«Το όραμα που παρουσιάζουμε είναι εξαιρετικά φιλόδοξο», λέει ο Donhee Ham, μέλος της Samsung Advanced Institute of Technology. «Αλλά η εργασία προς έναν τέτοιο ηρωικό στόχο θα ξεπεράσει τα όρια της μηχανικής νοημοσύνης, της νευροεπιστήμης και της τεχνολογίας των τσιπ», εξηγεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 12 =