αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Samsung είναι ο κατασκευαστής smartphone που… τον αντιγράφουν οι περισσότερες εταιρίες (Λίστα)

Η Samsung είναι ο κατασκευαστής smartphone που… τον αντιγράφουν οι περισσότερες εταιρίες (Λίστα)

Είναι λογικό και αναμενόμενο τα smartphones των κορυφαίων κατασκευαστών να αποτελούν αντικείμενα… έμπνευσης για μικρότερες εταιρείες που θέλουν να λανσάρουν ελκυστικά μοντέλα σε χαμηλότερη τιμή, κάτι που έχουμε δει πολλάκις ανά τα χρόνια.

Ποιος είναι όμως ο κατασκευαστής του οποίου τα smartphones αντιγράφτηκαν περισσότερο την περασμένη χρονιά; Σύμφωνα με μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που διεξήγαγε το AnTuTu για το 2017, η Samsung ήταν με διαφορά η εταιρεία της οποίας οι συσκευές αποτέλεσαν αντικείμενο αντιγραφής από άλλους μικρότερους κατασκευαστές. Στην σχετική πίτα κατανομής (αρχική εικόνα του άρθρου), ο Κορεάτης γίγαντας κατέχει το 36.23% με τα Galaxy smartphones του. Δεύτερα έρχονται τα iPhones της Apple με 7.72%, ενώ ακολουθούν οι Xiaomi (4.75% – λόγω των Mi / Mi Mix σειρών), Oppo (4.46%) και Huawei (3.40%). Άλλες εταιρείες όπως οι Sony, LG, OnePlus κλπ συγκεντρώνουν συνολικά το 43.44%, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν αρκετά άλλα κινητά τα οποία πέφτουν… θύματα αντιγραφής.

Αναφορικά με την λίστα των 10 smartphones που αντιγράφτηκαν περισσότερο, η Samsung είναι ξανά ο κυρίαρχος. Στις πρώτες τρεις θέσεις έχουμε τα Galaxy S7 Edge (Ευρωπαϊκή – Κινέζικη έκδοση) και S7 (Ευρωπαϊκή έκδοση), ενώ ακολουθεί το flip μοντέλο W2016. Πέμπτο έρχεται το iPhone 7 Plus, έκτο το W2017 (αντικαταστάτης του W2016), έβδομο το OnePlus 3T και πίσω του το Xiaomi Mi5. Την γαλαρία συμπληρώνουν δύο Samsung προτάσεις, η Αμερικάνικη έκδοση του Galaxy S7 Edge και η Κινέζικη έκδοση του Galaxy S8+. Αδιαμφισβήτητα, οι Κορεάτες είχαν την τιμητική τους. Κατάφεραν να κερδίσουν όχι μόνο τις προτιμήσεις των καταναλωτών, αλλά και των μικρότερων κατασκευαστών που “δανείστηκαν” την σχεδιαστική γραμμή των Galaxy προτάσεων. Όπως και να έχει, είναι άλλη μια πρωτιά για την Sammie..!

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + eleven =