αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Samsung δέχθηκε επίθεση από χάκερ

Η Samsung δέχθηκε επίθεση από χάκερ

Η Samsung ανακοίνωσε στη σελίδα υποστήριξής της ότι τα συστήματά της που εδρεύουν στις ΗΠΑ αντιμετώπισαν ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Φαίνεται ότι στα τέλη Ιουλίου, ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος κατάφερε να αποκτήσει ορισμένες προσωπικές πληροφορίες ορισμένων από τους πελάτες της εταιρείας.

Αν και ο τεχνολογικός κολοσσός λέει ότι δεν παραβιάστηκαν αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί πιστωτικών καρτών ή αριθμοί χρεωστικών καρτών, φαίνεται ότι μπορεί να έχουν αποκαλυφθεί μερικές άλλες λεπτομέρειες.

Αν και οι πληροφορίες που επηρεάζονται ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον πελάτη, η Samsung λέει ότι το τρίτο μέρος μπορεί να έχει κλέψει δεδομένα σχετικά με ονόματα πελατών, στοιχεία επικοινωνίας και δημογραφικά στοιχεία, ημερομηνία γέννησης και πληροφορίες εγγραφής προϊόντος.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία ανταποκρίνεται στην παραβίαση δεδομένων, η Samsung δηλώνει ότι επικοινωνεί απευθείας με πελάτες που έχει αναγνωρίσει ότι επηρεάζονται από την επίθεση.

Προς το παρόν, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν απαιτείται άμεση δράση, αλλά προειδοποιεί τους χρήστες να είναι προσεκτικοί και να προσέχουν ύποπτα μηνύματα που ζητούν προσωπικά στοιχεία ή τους στέλνουν σε ιστότοπο που ζητά προσωπικά στοιχεία.

Από τις απάτες phishing έως τα ransomware, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια και η Samsung απέχει πολύ από το να είναι η μόνη εταιρεία που έπεσε θύμα.

Πηγή: techmaniacs.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =