αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ryanair δεν θα απαιτεί από τους επιβάτες να έχουν κάνει το εμβόλιο για τον Covid-19 για να ταξιδέψουν

Η Ryanair δεν θα απαιτεί από τους επιβάτες να έχουν κάνει το εμβόλιο για τον Covid-19 για να ταξιδέψουν

Η Ryanair επιβεβαίωσε ότι δεν θα απαιτεί από τους επιβάτες να έχουν κάνει το εμβόλιο για τον Covid-19 (όταν γίνει διαθέσιμο) για να πετάξουν με τα αεροπλάνα της εταιρίας στην Ευρώπη.

Όπως διαβάζουμε στο irishpost.com, ο διευθύνων σύμβουλος Eddie Wilson είπε ότι η Ευρώπη θα είναι ένα «εντελώς διαφορετικό τοπίο» το επόμενο έτος. Ωστόσο, η Ryanair λέει ότι δεν θα συμμετάσχει στην ιδέα του «υγειονομικό πιστοποιητικού», τονίζοντας ότι το να απαιτείς από τους επιβάτες να έχουν κάνει το εμβόλιο Covid “is not really relevant” για πτήσεις μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη. Ο κ. Wilson λέει ότι τέτοια μέτρα λειτουργούν για μέρη όπως η Αυστραλία, όπου σχεδόν ο μόνος τρόπος για να μπεις στη χώρα είναι με αεροπλάνο, αλλά στην Ευρώπη οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδεύουν σε όλη την ήπειρο με ευκολία με αυτοκίνητο ή τρένο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Qantas, η οποία είπε ότι θα επιτρέπει μόνο σε επιβάτες που έχουν κάνει το εμβόλιο να μπαίνουν σε διεθνείς πτήσεις. «Εξετάζουμε την αλλαγή των όρων χρήσης για τους ταξιδιώτες των διεθνών πτήσεων, ώστε να τους λέμε ότι θα ζητάμε από τον κόσμο να εμβολιάζεται προτού μπορέσει να ανέβει στο αεροπλάνο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel Nine, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλαν Τζόις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas προέβλεψε μάλιστα ότι το μέτρο αυτό θα γενικευτεί στον κόσμο των αερομεταφορών, καθώς οι κυβερνήσεις και οι αεροπορικές εταιρείες σκέφτονται αυτήν την περίοδο το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον ίδιο, της σύστασης ηλεκτρονικών δελτίων εμβολιασμού.

Μένει βέβαια να δούμε τι θα γίνει στην πράξη, καθώς οι νέες εξελίξεις με την Ryanair δείχνουν ότι ίσως θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + twenty =