αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ RyanAir απειλεί με απολύσεις όσους εργαζομένους της κάνουν απεργίες

Η RyanAir απειλεί με απολύσεις όσους εργαζομένους της κάνουν απεργίες

Η Ryanair προειδοποίησε σήμερα το προσωπικό καμπίνας και τους πιλότους ότι κάποιοι από αυτούς μπορεί να χάσουν τις δουλειές τους εάν συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά ανακοίνωσε ότι αναμένει να πετύχει τον ετήσιο στόχο για την κερδοφορία της παρά τα προβλήματα.

Η ιρλανδική εταιρία χαμηλού κόστους, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη ποτέ εβδομάδα της σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις, με πάνω από 300 από τις 2.400 πτήσεις της ημερησίως να ακυρώνονται την Τετάρτη και την Πέμπτη λόγω των απεργιών του προσωπικού καμπίνας στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και το Βέλγιο.

Ωστόσο, σήμερα η εταιρία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών ανακοινώνοντας κέρδη 319 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο έως τις 30 Ιουνίου. Ενώ τα κέρδη μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεπέρασαν το μέσο όρο των προβλέψεων των αναλυτών για 305 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία επαναβεβαίωσε την πρόβλεψή της για ετήσια κέρδη 1,25-1,35 δισεκ. ευρώ, από το επίπεδο ρεκόρ του 1,45 δισεκ. ευρώ για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της Ryanair σημείωσε πτώση 6% στα 14,60 ευρώ, καταγράφοντας το ενδοσυνεδριακό χαμηλό επίπεδο 12μήνου στο οποίο υποχώρησε τον Δεκέμβριο όταν η εταιρία ανακοίνωσε τα σχέδια της να αναγνωρίσει τα συνδικάτα. Η μετοχή έχει υποχωρήσει σχεδόν 25% από το ιστορικά υψηλό επίπεδο των 19,38 ευρώ του περασμένου Αυγούστου.

Η Ryanair, που πετά σε 37 χώρες και πέρυσι μετέφερε 130 εκατ. επιβάτες, απέφυγε τις γενικευμένες απεργίες πριν τα Χριστούγεννα καθώς αποφάσισε να αναγνωρίσει τα συνδικάτα των εργαζομένων της για πρώτη στα 32 χρόνια της ιστορίας της. Ωστόσο, έκτοτε προσπαθεί να πετύχει μια συμφωνία με αρκετά εξ αυτών για τις προϋποθέσεις αναγνώρισής τους.

Πηγή: AthensVoice

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 17 =