αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Qualcomm κατηγορεί την Apple ότι «δεν πληρώνει» και η κόντρα έχει φτάσει στα ύψη

Η Qualcomm κατηγορεί την Apple ότι «δεν πληρώνει» και η κόντρα έχει φτάσει στα ύψη

Qualcomm και Apple έρχονται ξανά στο προσκήνιο. Ήδη γνωρίζουμε για την μήνυση που έχει καταθέσει η δεύτερη κατηγορώντας την πρώτη για υπερβολικές χρεώσεις για την χρήση των πατεντών της. H Qualcomm απάντησε με άλλη μήνυση ότι η Apple κάνει τα δικά της chips να φαίνονται κατώτερα από εκείνα της Intel.

Όσο περνά ο καιρός, τα πνεύματα οξύνονται μεταξύ των δυο τεχνολογικών γιγάντων, και η Qualcomm υπέβαλε επίσημα καταγγελία στην Αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) και στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.

Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι η Apple χρησιμοποιεί έξι από τις πατέντες της σε διάφορες συσκευές, χωρίς να πληρώνει για τα δικαιώματα χρήσης. Επιδιώκει να σταματήσει την παράβαση της Apple με την έκδοση διαταγής παύσης και απαγόρευσης των πωλήσεων, εμπορίας, διαφήμισης, εισαγωγής, αποθήκευσης και χρήσης όλων των προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Don Rosenberg, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Qualcomm, δήλωσε:

«Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που διεκδικούμε αντιπροσωπεύουν έξι σημαντικές τεχνολογίες, από ένα portfolio χιλιάδων, και το καθένα είναι ζωτικής σημασίας για τις λειτουργίες του iPhone. Η Apple συνεχίζει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Qualcomm ενώ αρνείται να πληρώσει για αυτήν».

apple qualcomm

Οι 6 πατέντες σχετίζονται με την βελτιστοποίηση της μπαταρίας, network management και απόδοση συστήματος. Η Qualcomm αναμένει την έναρξη επίσημης έρευνας που θα αποδείξει τους ισχυρισμούς της.

Η Qualcomm καταθέτει επίσης καταγγελία κατά της Apple με το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ ζητώντας αποζημίωση και “ανασταλτική αγωγή” – πράγμα που απλά σημαίνει ότι θέλει η Apple να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα προαναφερθέντα διπλώματα ευρεσιτεχνίας μέχρι να πληρώσει.

Στο παρελθόν η Apple έχει καταφέρει να σταματήσει τις πωλήσεις των HTC και Samsung, αν και στην περίπτωση της Samsung οι συσκευές που σταμάτησαν ήταν 4 χρονών. Μένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη με την Qualcomm.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =