αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ P&O Ferries απέλυσε 800 εργαζομένους… μέσω Zoom

Η P&O Ferries απέλυσε 800 εργαζομένους… μέσω Zoom

H P&O Ferries απέλυσε 800 μέλη του προσωπικού που εργάζονται στα πλοία της εταιρείας. Μάλιστα η είδηση κοινοποιήθηκε στους εργαζομένους μέσω Zoom.

Ο φορέας εκμετάλλευσης των πλοίων είπε ότι η “σκληρή απόφαση” ελήφθη για να διασφαλιστεί το μέλλον της επιχείρησης και να αποφύγει την χρεοκοπία.

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία, επί τρία χρόνια, είχε ζημίες στον ισολογισμό της με το ποσό να φτάνει τα 100 εκατομμύρια για το 2021, εξαιτίας της πανδημίας.

Οι απώλειες καλύφθηκαν από την μητρική εταιρία DP WORLD, κάτι που δεν είναι βιώσιμο, εξήγησε η P&O ferries.

Οι μαζικές απολύσεις προκάλεσαν τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Το συνδικάτο λέει ότι τα μέλη του πληρώματος θα αντικατασταθούν με «ξένο εργατικό δυναμικό». Ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Βρετανία. «Δεν μπορεί να δοθεί ελευθέρας σε αδίστακτους εργοδότες να απολύουν το εργατικό δυναμικό τους σε ασφαλείς θέσεις εργασίας προκειμένου να το αντικαταστήσουν με προσωπικό πρακτορείων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα.

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας μέσω της Μάγχης, ενώ έχει σημαντική παρουσία σε μεγάλα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 5 =