αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Orfium εξαγόρασε την Soundmouse

Η Orfium εξαγόρασε την Soundmouse

Η Orfium ανακοίνωσε την εξαγορά της Soundmouse, μίας εταιρείας που ειδικεύεται σε υπηρεσίες αναλυτικών δεδομένων χρήσεων μουσικής (music reporting) με έδρα το Λονδίνο.

Ο Rob Wells, Διευθύνων Σύμβουλος της Orfium και πρώην Πρόεδρος Global Digital Business της Universal Music Group, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως κίνηση – ορόσημο για τους κατόχους δικαιωμάτων και τις εταιρείες media, σχολιάζοντας:

«Φέρνοντας τη Soundmouse στην οικογένεια της Orfium, είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε ολόκληρο το οικοσύστημα ψυχαγωγίας σε mainstream και ψηφιακά μέσα. Έχουμε, πλέον, τη δυνατότητα να συνδέσουμε δημιουργούς, δικαιούχους και χρήστες μουσικής, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη αξία σε όλους τους ενδιαφερόμενους σε κάθε τομέα του οικοσυστήματος».

Με γραφεία στο Λος Άντζελες, στο Λονδίνο, στο Τόκυο και στην Αθήνα, όπου εδράζει το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης με 180 στελέχη, η Orfium αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις για τη βιομηχανία της μουσικής και της ψυχαγωγίας. Υπενθυμίζεται ότι το 2021 η Orfium είχε τιμηθεί με το Βραβείο «Νεοφυής Επιχείρηση της Χρονιάς» του Elevate Greece για τα τεχνολογικά επιτεύγματα που άλλαξαν άρδην τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων προς όφελος των δημιουργών, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο Wells προσθέτει πως: «Μία από τις σημαντικότερες λύσεις που προσφέρουμε στη μουσική βιομηχανία είναι ο ευκολότερος εντοπισμός χρήσης, παρακολούθησης και δημιουργίας εσόδων από τα δικαιώματα σε όλα τα κανάλια. Το λογισμικό μας, το οποίο βασίζεται στις τελευταίες εξελίξεις της μηχανικής μάθησης και της τεχνητής νοημοσύνης δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς, τους δικαιούχους δικαιωμάτων και όλους τους ενδιαφερόμενους να αποκομίσουν περισσότερη αξία, παρά τη ραγδαία εμφάνιση νέων πλατφορμών και Μέσων χρήσης μουσικής. Η Orfium πρωτοπορεί σε επενδύσεις τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο και η απόκτηση της Soundmouse θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, εμβαθύνοντας στις πολύπλοκες υποδομές της βιομηχανίας ψυχαγωγίας και απλοποιώντας τη δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου για τους δημιουργούς προγραμμάτων, τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους κατόχους μουσικών δικαιωμάτων».

Η Orfium ιδρύθηκε το 2015 από τους Drew Delis και Chris Mohoney, και σχεδόν αμέσως εντάχτηκαν ο Μιχάλης Πετυχάκης και ο Δημήτρης Παπασπύρου που ανέπτυξαν το λογισμικό, με στόχο να φέρει τεχνολογία αιχμής στον χώρο διαχείρισης μουσικών δικαιωμάτων. Ο Rob Wells προστέθηκε στην ομάδα το 2017.

Η Soundmouse έχει θέσει παγκόσμια πρότυπα στις υπηρεσίες αναλυτικών δεδομένων χρήσεων μουσικής. Συνεργάζεται με ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, εταιρείες Media και πλατφόρμες streaming.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 13 =