αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Oracle εγκαταλείπει τη Silicon Valley

Η Oracle εγκαταλείπει τη Silicon Valley

Η Oracle είναι η τελευταία εταιρεία τεχνολογίας που αποφάσισε να εγκαταλείψει την Καλιφόρνια και να μεταφέρει την έδρα της σε άλλη πολιτεία. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μετακομίζει από τη Silicon Valley στο Ώστιν του Τέξας.

“Η Oracle εφαρμόζει μια πιο ευέλικτη πολιτική όσον τον τόπο εργασίας των υπαλλήλων της και έχει μεταφέρει την εταιρική έδρα της από το Redwood City της Καλιφόρνια στο Ώστιν του Texas. Πιστεύουμε ότι αυτές οι κινήσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Oracle και παρέχουν στο προσωπικό μας περισσότερη ευελιξία όσον αφορά το πού και πώς εργάζονται”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC, επιβεβαιώνοντας τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων της θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την τοποθεσία του γραφείου τους ή να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι με μερική ή πλήρη απασχόληση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές εταιρείες τεχνολογίας έχουν χρησιμοποιήσει την πανδημία του κορονοϊού ως δικαιολογία για μεταφέρουν την έδρα από την Καλιφόρνια αλλού. Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι μετακομίζει την έδρα της από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια στο Χιούστον του Τέξας. Η εταιρεία λογισμικού ανάλυσης δεδομένων Palantir Technologies μετέφερε επίσης την έδρα της στο Ντένβερ του Κολοράντο από το Palo Alto της Καλιφόρνια, νωρίτερα φέτος.

Ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, επιβεβαίωσε επίσης αυτήν την εβδομάδα ότι μετακομίζει στο Τέξας, αν και οι δύο εταιρείες του εξακολουθούν να διατηρούν σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων τους στην Καλιφόρνια.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =