αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ OnePlus… απενεργοποιεί το φίλτρο κάμερας που βλέπει κάτω από τα ρούχα

Η OnePlus… απενεργοποιεί το φίλτρο κάμερας που βλέπει κάτω από τα ρούχα

Την περασμένη εβδομάδα ανακαλύφθηκε ότι οι αισθητήρες υπερύθρων στο OnePlus 8 Pro θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βλέπουν μέσα από μερικά μαύρα λεπτά πλαστικά και μαύρα υφάσματα. Τώρα, η OnePlus απαντάει σχετικά με αυτήν την ανακάλυψη.

Όπως αναφέρει το Abacus News, η κατασκευάστρια εταιρεία τηλεφώνων αποφάσισε να απενεργοποιήσει προσωρινά το έγχρωμο φίλτρο Photocrom στην εφαρμογή κάμερας του Pro 8, ενώ ήδη εργάζεται ώστε να παρέχει μια εναλλακτική εκδοχή του. Είναι σαφές ότι η OnePlus προσπαθεί να βρεί πώς μπορεί να προσφέρει το ίδιο φίλτρο, αλλά χωρίς να κάνει διαφανή τα μαύρα αντικείμενα.

Εκτός από την απενεργοποίηση του φίλτρου, η OnePlus ζήτησε συγγνώμη δημοσιεύοντας μια δήλωση στον κινέζικο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, Weibo. Εξηγεί πώς λυπάται για τη “δημιουργία ανησυχιών για την ιδιωτικότητα” και που “προκάλεσε προβλήματα για τους χρήστες του OnePlus και άλλους netizens.” Ουσιαστικά δεν υπήρξε κάποιο παράπονο απο τους χρήστες, ούτε έδειξε κανείς να ανησυχεί για το φίλτρο Photocrom, περισσότερο υπήρξε κυρίως έκπληξη και μερική διασκέδαση με τις πολύ περιορισμένες δυνατότητες του φίλτρου.

Οι αισθητήρες υπερύθρων είναι εδώ για να παραμείνουν στα smartphone, αλλά οι κατασκευαστές τηλεφώνων θα λάβουν υπόψη του τί συνέβη με το Pro 8 και τη δημοσιότητα που έλαβε. Η κυκλοφορία μιας καινούρια συσκευής με αυτές τις δυνατότητες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των κατασκευαστών, είναι μάλλον αμφίβολο, τουλάχιστον όχι χωρίς μια jailbreak έκδοση και μια προσαρμοσμένη εφαρμογή κάμερας που θα την ενεργοποιεί.

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =