αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Oculus θέλει να κάνει το VR πιο προσιτό: Τώρα το σύστημα της θα «τρέχει» και σε πιο αδύναμους υπολογιστές

Η Oculus θέλει να κάνει το VR πιο προσιτό: Τώρα το σύστημα της θα «τρέχει» και σε πιο αδύναμους υπολογιστές

Αναγνωρίζοντας πως είναι αρκετά μικρή η εγκατεστημένη βάση χρηστών που έχει υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή με αρκετά “δυνατά” τεχνικά χαρακτηριστικά, η Oculus ανακοίνωσε νέες ελάχιστες απαιτήσεις για το Oculus Rift, κάνοντάς το δυνατό να συνεργαστεί ακόμη και με αδύναμα συστήματα.

Μέσω ενός νέου σχετικού blog post, η εταιρεία ανακοίνωσε την προσθήκη του asynchronous spacewarp, το οποίο επιτρέπει τους VR τίτλους να τρέχουν αρκετά καλά με το μισό frame rate από το κανονικό. Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες αναλύονται εδώ.

Ενώ οι αρχικές ελάχιστες απαιτήσεις ήταν λοιπόν μια Nvidia GTX 970 και ένας Intel Core i5, πλέον μπορούν να απολαύσουν το Oculus Rift ακόμη και όσοι έχουν μια GTX 960 και έναν Intel i3 (αρκεί να υπάρχουν -σε κάθε περίπτωση- 8GB μνήμης RAM).

Η νέα αυτή ανακοίνωση έρχεται λίγο πριν την κυκλοφορία των Oculus Touch Motion Controllers, τα οποία και αναμένονται στις 6 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + nineteen =