αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Nvidia παρουσίασε την επόμενη γενιά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

Η Nvidia παρουσίασε την επόμενη γενιά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

Η Nvidia παρουσίασε την επόμενη γενιά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης. Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, στο συνέδριο Computex στην Ταϊπέι, ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας τσιπ Τζένσεν Χουάνγκ παρουσίασε το «Rubin», τον διάδοχο των τσιπ «Blackwell» για κέντρα δεδομένων, τα οποία βρίσκονται σήμερα σε παραγωγή μετά την ανακοίνωσή τους τον Μάρτιο.

Η πιο μεγάλη σε χρηματιστηριακή αξία κατασκευάστρια τσιπ στον κόσμο τρέχει να εδραιώσει την κυριαρχία της στους επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης, η οποία την έχει εκτοξεύσει στις τάξεις των πιο σημαντικών εταιρειών του κόσμου.

«Μια νέα εποχή της πληροφορικής ξεκινά», δήλωσε ο Χουάνγκ, καθώς η Nvidia παρουσίασε επίσης νέες συμφωνίες για τσιπ AI με τους κατασκευαστές PC.

Το Rubin πρόκειται να αρχίσει να αποστέλλεται το 2026 και υπόσχεται βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, καθώς η εταιρεία με έδρα τη Silicon Valley προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι η επέκταση των κέντρων δεδομένων AI της Big Tech επιβαρύνει το ενεργειακό δίκτυο σε ορισμένες περιοχές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =