αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Nvidia έχασε $220 δισ. σε κεφαλαιοποίηση

Η Nvidia έχασε $220 δισ. σε κεφαλαιοποίηση

Η άνοδος της Nvidia ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο δεν κράτησε πολύ.

Οι μετοχές του κολοσσού των ημιαγωγών υποχώρησαν κατά 6,7% τις τελευταίες δύο ημέρες, σβήνοντας πάνω από 220 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση και απομακρύνοντας την εταιρεία από τη θέση της ως την κορυφαία μετοχή στον κόσμο. Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia ήταν περίπου στα 3,1 τρισ. δολάρια την Παρασκευή, χαμηλότερη από την Apple στα 3,2 τρισ. δολάρια και τη Microsoft στα 3,3 τρισ. δολάρια.

Ήταν μια γρήγορη αντιστροφή από τις αρχές της εβδομάδας, όταν η Nvidia έκανε ράλι και ξεπέρασε τις δύο παραπάνω εταιρείες. Οι traders δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν θεμελιώδεις λόγοι πίσω από το διήμερο sell-off στο τέλος της εβδομάδας, αλλά δείχνει τον ιλιγγιώδη ρυθμό με τον οποίο η μετοχή είχε ανέβει – σχεδόν 200% μόνο τον τελευταίο χρόνο – και πώς αυτή η άνοδος την καθιστά τώρα ευάλωτη σε ξαφνικές πτώσεις όπως αυτή των δύο τελευταίων ημερών.

“Πρόκειται απλώς για τις συνήθεις διακυμάνσεις της χρηματιστηριακής αγοράς, οι οποίες, με τόσο μεγάλες εταιρείες, μπορούν να εξαλείψουν ή να προσθέσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ή ακόμη και δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίησή τους”, δήλωσε ο Russ Mould, διευθυντής επενδύσεων στην AJ Bell.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 12 =