αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Nokia προχωρά σε 10.000 απολύσεις

Η Nokia προχωρά σε 10.000 απολύσεις

Η φινλανδική Nokia ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο σχεδιασμού για περιορισμό των δαπανών της κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ  μέσα στην επόμενη διετία.

Η εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού αναφέρει ότι η μείωση κόστους θα δώσει ώθηση σε επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D), μεταξύ άλλων στον τομέα του 5G, του cloud και της ψηφιακής υποδομής, στη μεγέθυνση των μισθών των υπόλοιπων υπαλλήλων της εταιρείας, ενώ και άλλοι τομείς της δραστηριότητάς της θα επωφεληθούν μακροπρόθεμα, όπως τονίζει.

Η κίνηση σημαίνει περικοπή περί των 5.000 έως 10.000 θέσεων εργασίας, δηλαδή πέρασμα από προσωπικό 90.000 σε ένα δυναμικό 80.000-85.000.

“Η Nokia ελέγχει αυτή τη στιγμή τέσσερις επιχειρηματικούς ομίλους. Καθένας τους έχει ιχνηλατήσει  ένα ξεκάθαρο μονοπάτι προς μια βιώσιμη, κερδοφόρα ανάπτυξη μέσω αναδιάταξης του κόστους προκειμένου να επενδύσει στο μέλλον”, σημειώνει σε δήλβσή του ο CEO της εταιρείας, Pekka Lundmark.

“Στους τομείς εκείνους στους οποίους επιλέγουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, παίζουμε για να κερδίσουμε. Ενισχύουμε έτσι την ποιότητα των προϊόντων και την ανταγωνιστικότητα σε επίπεδο κόστους”, πρόσθεσε.

Η Nokia τονίζει τέλος ότι το guidance της για το 2021 δεν επηρεάζεται από τα σχετικά σχέδια.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − one =