αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Nokia επιστρέφει στην αγορά των κινητών, αλλά… δεν θα τα κατασκευάζει η ίδια

Η Nokia επιστρέφει στην αγορά των κινητών, αλλά… δεν θα τα κατασκευάζει η ίδια

Κατά τη διάρκεια του Capital Markets Day 2016 event της Nokia που διεξήχθη στις 15 Νοεμβρίου για τους επενδυτές, η εταιρεία ξεκαθάρισε πως το 2017 σηματοδοτεί τη χρονιά επιστροφής στην αγορά των smartphone συσκευών.

Η Nokia δε θα κατασκευάζει smartphones, καθώς δεν έχει πλέον τις απαιτούμενες εργοστασιακές εγκαταστάσεις για κάτι τέτοιο. Αντίθετα, όπως αναφέρει το Digitallife.gr, η κατασκευή των smartphones θα πραγματοποιείται από την εταιρεία HMD Global και την ταϊβανέζικη Foxconn. Όντας στην ηγεσία της εταιρείας πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Nokia, η HMD Global, θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη, την εμπορική προώθηση και την διάθεση συσκευών και αξεσουάρ που θα φέρουν την εμπορική ονομασία της Nokia, ενώ η Foxconn θα εστιάσει στο R&D καθώς και στην κατασκευή. Παράλληλα, ένα διαφημιστικό πρακτορείο θα βοηθήσει και αυτό στη δημιουργία της κατάλληλης καμπάνιας για την προώθηση των συσκευών.

Φημολογείται πως ένα από τα πρώτα smartphones με την εμπορική ονομασία της Nokia που θα καταφθάσουν το 2017, ίσως είναι το D1C, το οποίο θα διαθέτει Android 7 Nougat και χαρακτηριστικά σαν αυτά που συναντάμε σε μεσαίου κόστους συσκευές, όπως οθόνη ανάλυσης 1080p., Snapdragon 430 SoC και 3GB RAM. Η Nokia αναμένεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα νέα smartphones στην έκθεση MWC 2017.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + three =