αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Nikon σταματά την παραγωγή DSLR καμερών, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Η Nikon σταματά την παραγωγή DSLR καμερών, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του έμπιστου ιαπωνικού μέσου Nikkei, η Nikon θα σταματήσει να κατασκευάζει νέες single lens reflex (SLR) κάμερες. Αναλυτικότερα, η εταιρία θα συνεχίσει την παραγωγή και τη διανομή των SLR μοντέλων της που κυκλοφορούν ήδη στο εμπόριο, αλλά όσον αφορά την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών θα εστιάσει αποκλειστικά και μόνο στις mirrorless κάμερες.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αφού η Nikon είναι ένας από τους κολοσσούς του χώρου και ειδικεύεται σε προϊόντα οπτικής και απεικονίσεων, κατασκευάζοντας την πρώτη της single lens reflex film κάμερα, την Nikon F, το μακρινό πλέον 1959!

Κάπως έτσι, λοιπόν, μπαίνει ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο των SLR, αφού οι mirrorless εναλλακτικές έχουν πλέον βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, προσφέροντας συγχρόνως ελαφρύτερες και μικρότερες σε μέγεθος επιλογές προϊόντων. Φυσικά, η αγορά των καμερών γενικότερα βρίσκεται σε ύφεση τα τελευταία χρόνια, αφού πέρα από τους επαγγελματίες που έχουν ειδικές ανάγκες, η πλειοψηφία των καθημερινών απλών χρηστών αρκείται στις ικανότητες καταγραφής βίντεο και φωτογραφιών που προσφέρουν τα smartphones.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε μια δήλωση που έκανε στον Τύπο, η Nikon ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε το ρεπορτάζ, τονίζοντας πως η ίδια δεν έχει κάνει κάποια σχετική ανακοίνωση και πως σκοπεύει να συνεχίσει την παραγωγή, τις πωλήσεις και το σέρβις DSLR μοντέλων.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 13 =