αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ NASA είναι έτοιμη να «αγγίξει» τον Ήλιο. Και τα εξηγεί όλα μέσα σε ένα βίντεο 2 λεπτών

Η NASA είναι έτοιμη να «αγγίξει» τον Ήλιο. Και τα εξηγεί όλα μέσα σε ένα βίντεο 2 λεπτών

Τα μυστικά του Ήλιου είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει η NASA με το νέο της Solar Probe το οποίο ονόμασε Parker Solar Probe προς τιμήν του πρωτοπόρου αστροφυσικού Eugene Parker, ο οποίος ουσιαστικά ανακάλυψε τους ηλιακούς ανέμους το 1958 με το άρθρο “Dynamics of the interplanetary gas and magnetic fields”.

Το Parker Solar Probe θα εκτοξευθεί την 1η Ιουλίου του 2018 με κατεύθυνση τον Ήλιο. Σκοπός του να φτάσει στην κορώνα του για να παρατηρήσει τη μετατροπή των ηλιακών ανέμων από υποηχητικές σε υπερηχητικές ταχύτητες, απαντώντας στα ερωτήματα της δημιουργίας των φορτισμένων σωματιδίων που ξεκινούν από τον Ήλιο και φέρνουν την καταστροφή στα ηλεκτρικά συστήματα της Γης. Το Parker Solar Probe θα καλύψει 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα για να φτάσει στον Ήλιο, πλησιάζοντας την επιφάνειά του σε απόσταση 6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, αντιμετωπίζοντας θερμοκρασίες 1377 βαθμών Κελσίου. Θα περάσει 24 φορές από την τροχιά του Ήλιου, υποβοηθούμενο από τη βαρυτική επιτάχυνση που θα του προσφέρει η Αφροδίτη, όπως σημειώνει το unboxholics.com.

Το διαστημικό σκάφος θα πλησιάσει τον Ήλιο εφτά φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο δημιούργημα. Αν όλα πάνε καλά, θα απαντηθούν ερωτήματα όπως το γιατί η κορώνα είναι πιο καυτή από την επιφάνεια; Κάτι τέτοιο αψηφά τους νόμους της φύσης και δεν είμαστε σε θέση να το εξηγήσουμε μέχρι σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + seven =